Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 22 september 2016

Heavenletter 5781 Houd God aan Jouw Zijde / 22 September 2016

Houd God aan Jouw Zijde
Brief uit de Hemel
22 September 2016

 

God zei:

Een groot deel van jezelf zijn in al zijn glorie is te houden van al degenen die je tegenkomt of  die jou tegenkomen. Er zijn geen toevallige ontmoetingen. Dat weet je al. Er is een gedeelde geschiedenis. Er is een gedeeld verleden en er is een gedeeld heden. Op zijn allerminst ben je aan het voorbij gaan van beelden. Al degene waar je paden mee kruist – hetzij lichamelijk of meer subtiel – jullie zijn samen op de weg naar Verlichting.

Je hoeft de betekenis van je verleden niet te kennen of de betekenis van een actuele ontmoeting. Je kunt weten dat er een doel is. Als je werkelijk op een snel pad van Verlichting wilt  komen, herinner jezelf dat je iedereen ontmoet, tegenkomt, met een Goddelijke Doel op Aarde zoals het is in de Hemel.

Niemand ontmoet per ongeluk, ongeacht hoe onopzettelijk of bijkomstig of onbelangrijk een ontmoeting kan lijken. Er is iets voor je om te zien, te doen, of niet te doen en omhoog te plaatsen. Een ontmoeting vandaag, maakt niet uit hoe door toevallig lijkend, maakt niet uit als het voor een half moment is, misschien het openhouden van een deur, misschien iemand die vraagt waar de bibliotheek is – het maakt niet uit – je kunt weten dat dit een groot moment is. Toevallig lijkende ontmoetingen tegenwoordig, zijn ontmoetingen van vrienden om van te genieten, of vrienden te maken of misschien ontmoetingen voor herstellingen. Of je nu één keer ontmoet en nooit meer, of het is je honderdste ontmoeting, het doel is om elkaar omhoog te brengen.

Je hoeft de bijzonderheden van een specifieke ontmoeting niet te weten. Je bekwaamt je door de persoon voor je te begroeten. Geniet van ontmoeten. Kijk elkaar in de ogen.

Het klinkt misschien afgezaagd dat liefde alle wonden heelt, toch de Waarheid van deze uitdrukking is precies het punt van het tegen het lijf lopen van elkaar. Lach. Zegen. Hou van. Je bent op een ware ontmoetingsplaats.

Wanneer je bezoek over hebt in jouw huis, dan geef je ze het gevoel van welkom zijn. Je biedt iets te drinken aan en je hebt wat snacks voor je uitgenodigde gasten.

Voor de mensen die je op straat tegen het lijf loopt, beschouw jezelf als de gastheer of gastvrouw. Serveer glimlachen, zegeningen en een welkom.

Dit is ook waar, voor een verkeerd gekozen nummer per telefoon.

Mompel niet over iemand van wie jij denkt dat ze je mogelijk iets misdaan hebben. Denk aan iets dat ze eens gedaan hebben dat aardig was.

Kijk uit naar al de ontmoetingen die je vandaag hebt. Zegen de grotere wereld en zegen al degenen die je ontmoet ongeacht de omstandigheden. Zelfs als het een klein ongelukje is, er wordt iets goeds bijgewoond. Er is nooit een noodzaak voor ruwe ontmoetingen.

Denk voor geen minuut dat Ik wijs op, dat jij doet aan alsof vriendelijkheid. Doe niet net alsof. Wat de verrichting ook mag zijn, zorg er eerlijk voor en beleefd. Zo zal het zijn.

Je kan zeggen wat is er zo en voorkom tegelijkertijd een verstoord pad. Je kunt, in werkelijkheid, het weer goed maken met elkaar voordat er een confrontatie is om te verbeteren.

Wees kalm op voorhand. Laat angst gaan waarvan wordt geprofiteerd of bedrogen of genegeerd of al wat jouw openlijke of verborgen angsten mogen zijn. Je hebt keuzes. Als je de voorkeur hebt voor hoffelijkheid en vriendelijkheid, maak dan je hoffelijkheid en vriendelijkheid bekend.

Je bent geen verloren ziel die zijn domein moet beschermen. Als je inderdaad assistentie nodig hebt, haal Mij erbij. Ik ben bij je of je er nu bewust van bent of niet. Mij erbij halend om te fungeren om je op te laten vallen Wie naast je is en Die er altijd is.

Wat is het dat je denkt nodig te hebben van al de wereld en iedereen daarbinnen? Wat maakt je bang dat je wordt ontzegd? Waarom zou je de noodzaak zien om bedreigd te worden?  Wat voor soort negativiteit denk je over anderen en waarom zou je?

Laat het leven in de wereld een rustplaats zijn. Blijf uit de buurt van gedachten die jou plagen. Zulke gedachten zijn oud. Zulke gedachten zijn er om te krijgen om  te worden versleten. Het is tijd om het denken van nieuwe gedachten te overwegen.

Ik moet je vragen, waarom zou je aarzelen om Mij mede op te nemen wanneer jij je met iemand verbindt? Neem Mij op. Heb Mij in het midden. Je hoeft Mij niet aan te kondigen. Ik zal stil zijn. Is dit een enorme beslissing? Waarom zou je Mij niet willen hebben? Wat denk je dat er op het spel staat? Nodig Mij uit binnen te komen en je bent meer bewust.

Gebaar Mij naar de andere kant. Zeg, “Kom eens hier, God.”
Om ’s Hemelswil, haal Mij erbij.

Vertaald door: Anja