Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 19 september 2016

Heavenletter 5778 Verslavingen / 19 September 2016

Verslavingen
Brief uit de Hemel
19  September 2016

 

God zei:

Iedere volwassene is verantwoordelijke voor zichzelf. Iemand die verslaafd is, zegt dat hij het niet kan helpen. Verslaving is een groot excuses voor het nemen van geen verantwoordelijkheid.

Raak niet verslaafd. Wanneer iemand in een poel wil vallen, zal hij een weg vinden. Wanneer iemand zich wil verontschuldigen voor zelfverantwoordelijkheid, kan hij zich onmiddellijk verontschuldigen.

Er is ook niemand die niet in staat is voor het ontvangen van hulp en de gewoonte van verslaving achter te laten. Iedereen is er toe in staat. Geef de verslaving niet de schuld. Hulpeloosheid, zoals overwogen in dit trefpunt van verslaving, dat is niet waar. Het is een achter de hand hebben van een vrijstelling voor verantwoordelijkheid.

Als er een weg is om in verslaving te komen, is er net zo goed een weg om er uit te komen. Kies.

Het kan worden gezegd dat verslaving, de wijze is van de luie man.

Natuurlijk, er zijn mensen die gedwongen zijn naar verslaving in het voordeel van een derde partij. Niettemin, is het de verantwoordelijkheid van de persoon die verslaafd is, om van zijn verslaving af te geraken. Wanneer je hulp nodig hebt, vraag erom. Maar het is jouzelf waar je uiteindelijk op moet vertrouwen. Van een verslaving afkomen is iets wat jij kiest. Je hebt wat te zeggen.

Is het makkelijk om te stoppen van het dupe zijn van een verslaving? Nee.

Nodig? Ja.

Onmogelijk? Nee.

Mogelijk? Ja. Dat jij verantwoordelijkheid hebt gelijkgesteld aan kans.

Kijk, wanneer je uit bed valt, klim je er weer in terug.

Als iemand aan een verslaving ontsnapt, er van weggekomen is, dat kan jij ook. Dus je moet.

Vind eerbied voor het leven.

Geef jezelf verantwoordelijkheid terug. Niemand kan het voor je doen. Dit is een gelegenheid waar degene die verslaafd is voor opstaat.

Je bent niet langer een baby. Niemand hoeft jou iets te bewijzen. Dat kan niemand. Het is aan jou om de moed voor jezelf te bewijzen.

Herinner Mij.

Herinner liefde.

Herinner moed.

Herinner het standhouden van jouw leven liever dan het toestaan dat een verslaving jou in stand houdt. Rommel niet aan met verslavingen. Je kan denken dat je slimmer bent dan ieder ander, toch ben je een keuze aan het maken. Niemand is de eerlijkste van allemaal. Wees zeker dat je je bekommert om jezelf.

Er zijn vele soorten verslaving naast fysieke verslavingen.

Er zijn verslavingen aan angst. Er zijn verslavingen  aan wat liefde wordt genoemd. Het is niet een verslaving aan liefde, begrijpelijk. Het is een verslaving aan afhankelijkheid aan anderen. Er zijn verslavingen om jezelf voor de gek te houden. Er zijn verslavingen aan uiterlijk vertoon. Er zijn verslavingen aan het niet zien van wat er recht voor je is. Er zijn verslavingen aan hopeloosheid en hulpeloosheid.

Krijg je wil terug. Mensen kunnen je helpen. Niemand kan het voor je doen.

Wees niet sluw. Wees waarheidsgetrouw.

Verslaving aan eten heeft een extra moeilijkheidsgraad omdat je moet eten.

Geliefde, verslaafd of niet, jij bent verantwoordelijk. Leid de weg. Geen excuses meer. Oh ja, er is een verslaving aan excuses. Dit is de grootste verslaving van al. Excuses plaatsen verantwoordelijkheid overal behalve bij jou.

Er is geen excuses voor het maken van excuses. Dit betekent niet dat je jezelf de schuld moet geven meer dan dat je iemand anders de schuld geeft. Inderdaad, anderen kunnen bijdragen, wat hier op houd, houd hier op, bij jou.

Je kan het. Dat is het. Je bent in staat om uit de gevangenis te breken die je voor jezelf maakt. Je bent in staat tot voorbijstreven. Je bent in staat om vooruit te gaan. Het is ingebouwd dat je in staat bent tot grote dingen. Dan waarom doe je dan geen grote dingen?

Welk excuus heb je? Welke excuses heb je?

Er is niet iets specifiek dat je moet doen in het leven, begrijp je. Je hoeft geen miljonair te zijn net zo min als dat je een gangster hoeft te zijn.

Leef jouw leven zo goed als dat je kan. Waar je toe in staat bent is onbeperkt. Er is geen eenrichtingsverkeer voor jou. Er zijn geen doodlopende wegen voor jou. Het is vanaf en naar boven voor jou.
Zwem.

Vertaald door: Anja