Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 10 september 2016

Heavenletter 5769 Verlichting Is Geen Persoonlijk Geschenk / 10 september 2016

Verlichting Is Geen Persoonlijk Geschenk
Brief uit de Hemel
10 september 2016


God zei:

Wat als je vandaag Verlichting had verwerkelijkt, hoe denk je dat je je zou voelen? Hoogstwaarschijnlijk, zou je verwachten om aangegrepen zou zijn. Tegelijkertijd, laat Mij zeggen dat er geen bepaalde manier is hoe Verlichting moet voelen als of verschijnen als. Het is mogelijk dat je het niet eens merkt. Het is zelfs mogelijk dat het je niet is opgevallen.

Het is mogelijk dat wat jij associeert met Verlichting, niet jou ervaring is. Je kan Verlichting niet ervaren op de manier waarop je dacht het te doen. Je verwachtte iets verbazingwekkend, en toch, je lijkt te zijn zoals je altijd was of dacht dat je was. Je zult deze grote ervaring niet ervaren met de heldere kleuren waar je op hebt gewacht met heel jouw hart.

Je weet, lieverd, het leven presenteert zichzelf altijd aan jou, maar het leven presenteert zich niet altijd aan jouw op de manieren zoals je verwacht. Onthoud dit, Verlichting hoeft niet altijd te verschijnen als een opgetogen ervaring. Verlichting kan misschien niet zijn wat je verwacht. Het kan niet gedenkwaardig voor je voelen. Verlichting kan je ook aan het huilen maken, niet van vreugde en toch huil je en je weet niet waarom.

Ach helaas, je vraagt je af wat er met je aan de hand is omdat jezelf niet bemerkt met te springen van vreugde. Je kan er zeker van geweest zijn dat je Verlichting zou ervaren als een niet van deze wereld ervaring en nu ervaar je de realisatie ervan als een ervaring van de wereld.

Het ding om jezelf aan te herinneren is dat Verlichting niet een medaille is die op je borst wordt gespeld. Verlichting is veeleer iets dat je in vertrouwen bewaard voor baat van de wereld. Het is niet bedoeld als een klopje op je rug. Het is een beloning maar geen medaille.

Het is een eerbewijs, toch kan je Verlichting niet voelen als een eerbewijs of als helemaal niets, want jouw Verlichting is niet ten behoeve van jou. Het is ten behoeve van de wereld.

Je wilt je ontzagwekkend voelen, maar je kunt je eerder perplex voelen. Je wilt extase voelen en toch mag je dat niet.

De aanwezigheid van Verlichting is geen persoonlijk geschenk in verpakking voor jou. Wanneer je Verlichting zoekt, is jouw zoeken naar Verlichting en geen uitzonderlijke ervaring van Verlichting. Zie je het verschil?

Oude gewoontes blijven hangen. Het is niet aan jou om een definitieve verandering te verwachten van jouw fysieke en persoonlijke ervaring van het Leven op Aarde. Je stijgt boven jezelf uit. Je verrijst naar je Ware Zelf.

Jouw persoonlijke ervaring is niet de bedoeling van Verlichting. Je bent meer als een bijproduct van Verlichting. Één van de attributen van Verlichting is op goede koers liggen. Je zult geen Grote Hoogtes ervaren. Noch zul je de mindere wegen ook zo helder te ervaren.
Het contrast kan niet zo opzienbarend zijn.

Wordt stil en dan zul je de jou omhullende Rust van Éénheid ervaren. Je zult de Éénheid merken die opwinding te boven gaat. Een Record kan je niet langer prikkelen. Dit heeft contrast nodig. Wanneer je al aangewakkerd bent, hoef je het gloeiende niet warm te houden.

Je zult comfortabel zijn met Gelijkmatigheid. Een geëffend pad is niet saai, noch gaat het op en neer alsof jouw ziel een zwaard is dat je zwaait.

Een vredestichter is meestal niet verbazingwekkend en doet noch versteld staan. Als een vredestichter, hanteer je vrede en liefde. Je bent een bron van vrede en liefde en zo stroomt jouw leven.

Oude gewoontes verdwijnen maar langzaam. Je hebt een gewoonte van vastberaden onschendbare verwachting. Je kunt ook een gewoonte hebben van teleurgesteld voelen. Je wint de hoofdprijs en toch vraag je je af waar je Nieuwe Zelf is. Je vraagt je af waar de verheerlijking is die je zoekt.

Je ziet jezelf nog niet als een wonder schepsel voor je, om versteld van te staan. Sensaties kunnen verdwijnen ten gunste van het Elementale Leven van Dienst dat je nu geeft.

Vertaald door: Anja