Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 8 september 2016

Heavenletter 5767 Ga Langzamer / 8 September 2016

Ga Langzamer
Brief uit de Hemel
8 September 2016


God zei:

Met één oog, zie je hoe nodig je bent. Met het andere oog, zie je de nutteloosheid van het lopen van een race om er boven uit te steken of zelfs gewoonweg in te lopen alsof je hier op de Aarde bent om alle moeilijkheden op te lossen. Is het werkelijk nodig zo te richten op de moeilijkheden alsof ze zouden uitsterven zonder jouw supervisie? Zijn problemen de hobby van jouw leven?

Verstrikt raken heeft de bijbetekenis om grote stappen te maken en vooruit te komen in het leven. Verstrikt raken kan ook de bijbetekenis hebben van meer dan betrokken raken.

Natuurlijk wil je vooruitgang boeken. Soms is het alsof het leven wil leven voor op de tijd. Het lijkt erop dat het leven voor gaat aan jou en je het niet kan bijhouden, je niet bemoeit met voor gaan.

Als je verder voor zou komen, wat zou je dan geheel in beslag nemen?
Dit is een tweeledige moeilijkheid waar je jezelf in verstrikt geraakt vind.

Weet dit en onthoud dit: Je dient het beste in vrede. Wanneer je in een valkuil stapt, stap eruit. Stijg uit boven wat je als barricades beschouwt om vrij te stromen in het Leven op Aarde. Het is niet zozeer dat je moeilijkheden op moet lossen zoals het is voor jou om omhoog te gaan naar hoger perspectief. Ga uit moeilijkheden om te zien wat er gaande is.

Je hebt een hoger doel in het leven dan het ontdekken van moeilijkheden. Blijf aan het proberen moeilijkheden op te lossen en je laat je in beslag nemen door moeilijkheden. Op deze manier ben je moeilijkheden aan het schudden (heen en weer bewegen) zoals je kaarten kunt schudden. Je bent te midden van het kaarten schudden in plaats van met kaarten te spelen.

Alstublieft stap uit de moeilijkheden. Kijk vanuit een andere hoek. Oplossingen worden niet het meeste  gevonden in het analyseren van al de moeilijkheden. Spring naar een hoger niveau. Ga naar een breder perspectief.

Waarom oh waarom zorgen dat moeilijkheden voorop staan in jouw gedachten? Het is niet aan jou om moeilijkheden rond te laten gaan en er voor te zorgen dat iedereen over ze weet alsof dit ergens een veer op je hoed is. Dit maakt geen held van jou.

Heb vertrouwen in je bekwaamheid om helemaal te schitteren. Heb vertrouwen. Kijk verder dan wat recht voor je is.

In een kinderrijmpje, roept Henny Penny naar iedereen die wil horen: “De hemel valt! De hemel valt.”  Zij klinkt als een alarm. Waarom denkt Henny Penny dat de hemel valt? Omdat er een eikel op haar hoofd viel.

Moeilijkheden lijken noodgevallen. Je bent klaar om ze aan te vallen. Oh, wauw, een noodtoestand. Weldra, ben je omringd door noodtoestanden, de ene noodsituatie de andere overtreffend. Hier een noodsituatie, daar een noodsituatie, noodtoestand, noodtoestand overal.  Dan worden noodtoestanden crisis.

Verander je manier van denken, geliefde. Je bent geen roddelverkoper van moeilijkheden. Je bent nooit bedoeld om een voorstander te zijn van de ergste scenario’s. Dacht je echt dat je dat was?

Wees iemand die inspireert. Klim vooruit. Klim er boven uit. Je bent er om gezichtsveld te vergroten. Je bent er om op een nieuwe manier te zien. Je bent hier op Aarde om de wereld op een hoger plan te brengen. Stel je in op iets anders dan. Stop met zoeken naar  moeilijkheden en het vinden ervan.

Klim hoger en zie beter. Zie de horizonnen voor je. Zie grootser. Misschien komt een remedie niet van uitpuzzelen, maar van opnieuw zien. Geliefde, zoons en dochters, van grotere hoogte, zie je natuurlijk hoger.

Genoeg gezegd.

Vertaald door: Anja