Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 7 september 2016

Heavenletter 5766 Wees een Gracieuze Onthaler / 7 september 2016

Wees een Gracieuze Onthaler
Brief uit de Hemel
7 september 2016


God zei:

Het is een waardig idee voor jou om vrede te verlangen en geluk te laten komen uit zijn eigen beweging. Dat is, zonder inspanning, of grote inspanning. Heb ik dit al eerder aan je voorgesteld?

Met inspanning, kan je moeite hebben om de touwtjes losser te maken en geluk los te krijgen uit een net dat je geworpen zou kunnen hebben om het op te sluiten? Je kon zo geconcentreerd zijn op gelukkig zijn, dat het is alsof geluk een schuld is aan jou, zozeer dat je misschien geluk afschrikt, alsof geluk een toewijzing wordt, iets verplicht en misschien neem je het Leven kwalijk dat het jou in de steek heeft gelaten en/of je bent ontevreden met jezelf voor het niet bereiken van het verlangde resultaat.

Wanneer je probeert geluk te forceren, forceer je ook jezelf. Ik denk niet dat geluk de capaciteit heeft om met geweld tot je te komen. Indien, door verdienstelijk geluk, jij meent dat geluk bij jou MOET komen en blijven, ben je jezelf aan het losmaken van geluk.

Het maakt niet uit hoe waardig je bent, geluk is jouw geen rooie cent schuldig. Geluk kan niet worden uitgeperst of gechanteerd of van het Leven worden opgeëist voor jou. Geluk kiest ervoor om naar jou te komen en je bent om het te kiezen.

Het lijkt erop dat geluk niet iets bereikt is. Geluk en zijn tegenhanger, ongelukkigheid, zijn op een schaal(verdeling) en het is onwaarschijnlijk dat je jouw waarde in verbinding kan brengen, volgens hoe jij dit meetelt op jouw geluk maatstaf.

Wanneer het Leven je beloont, ben je gelukkig. Wanneer het Leven je niet beloont zoals je zou willen dat het zou, dan kun je voelen dat het Leven je straft en wordt je ongelukkig en droevig en vol met teleurstelling.

Jouw verlangen voor geluk kan iets worden als verlangen om gewicht te verliezen. Je gaat op een volwaardig dieet om gewicht te verliezen. Dit zeer verlangen kan een minder verlangen worden dan een vastberadenheid om te slagen. In plaats van het woord vastberadenheid, zouden  we het woord kunnen vervangen door --- jouw wil.

Het is jouw wil om te slagen. Wanneer het gaat om dieet te houden en dat misschien tot geluk komt, kan je twijfelen. Je doel kan je ontsnappen en je volgt niet jouw eigen dieet. Beter de opwinding van geluk, voor jou een verrassing te laten. Laat geluk naar jouw toevliegen.

Wanneer je vooruitloopt op geluk, is het gemakkelijk om het te verwachten, het op te eisen, er op te staan en als volgt duw je het hele geluk weg wat je verlangt. Iedereen heeft gehoord van de uitdrukking: “Je doet teveel moeite.” Wanneer je veel moeite doet, kan je je zelfvertrouwen kwijtraken en geluk dwarsbomen en in plaats daarvan ongelukkigheid krijgen.

Breng geluk naar jouw kant – nodig het uit, verwelkom het, moedig het aan, heb het in gedachten, bewonder het, houd van het idee – dat is iets concreets.

Het bevelen als een sergeant bij de Marine, door te schreeuwen naar geluk, door het af te blaffen, niet in staat om te leven zonder roodgloeiend geluk, dat is een heel ander verhaal.

Sta geluk toe om een gast te zijn, waar je blij mee bent als bezoek. Zodra je geluk beveelt om te komen en te blijven, dan ontgaat het je. Sta geluk toe, om op eigen kracht te komen.
Verwelkom geluk iedere keer als het je bezoekt.

Geluk is geen schuldenaar. Wees een gracieuze onthaler. Wat anders kan je doen? Je kan het zeker niet als een gevangene houden.

Je kan weerstand bieden aan geluk. Laat weerstand tegen geluk gaan. Aan de andere kant, hou je niet te vast aan geluk. Geluk wil niet met een lasso worden gevangen en afgezonderd gehouden worden langer dan jij. Laat geluk zijn eigen volledige draagwijdte van geven, aan jou geven.

Vertaald door: Anja