Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 5 september 2016

Heavenletter 5764 Het Klimmen naar Grotere Hoogten / 5 september 2016

Het Klimmen naar Grotere Hoogten
Brief uit de Hemel
5 september 2016


God zei:

Natuurlijk  zou je willen dat vreugde en geluk een constante zijn, gewoon zoals je, heel de tijd, een volle tank zou willen hebben, zonder te hoeven stoppen bij een benzinestation en bij te vullen.

Hoe graag zou je willen dat geluk een constante is. Natuurlijk, geluk is geen weldoener van buiten jou. Het lijkt zeker dat het leven zich gewoon vertoont. Niettemin, geluk is iets wat je toestaat. Zoals bij een dans, ga je vooruit en achteruit, op de een of andere manier of er zou geen dans zijn.

Je blijft een ladder aan het beklimmen. Je bent gelukkig op een bepaalde sport van de ladder en dan wil je hoger klimmen en onderweg letten op nieuwe blikken, gezichten. Niets mis met dit. Op alle mogelijke manieren, verlang je groter geluk.

Het klimmen maar grotere hoogten is niet hetzelfde als ontevreden zijn met wat je hebt of denken dat je een beloning verschuldigd bent. Je kunt zo denken. Er is een deel van jou dat eerdere records van geluk wil breken.

Natuurlijk verlang je consequent omhoog brengend geluk en je hebt er gelegenheden van gehad, misschien jaren ervan en dan raak je een inzinking als beursgang aankopen waar je zeker van bent dat ze in waarde zijn gedaald. Je bent gulzig naar meer en meer geluk.

Zeker, je kunt voelen dat je eenvoudig een onschuldige ontvanger bent van geluk --- dit aspect is er ook. Geluk is geen Handeling van de Wil. Als geluk een Handeling van de Wil zou zijn, zou iedereen op de Aarde beslist nu gelukkig zijn. Geluk is zo dichtbij en zo ver.

Het lijkt erop dat geluk komt met horten en stoten, met komen en zich terug trekken zonder dat jouw bewustzijn het zegt.

Wie zou genieten van het drama van ongelukkigheid? Desondanks, zijn er velen die zo lijken te zijn.

Het is mogelijk te vertrouwen in het leven en liefhebben zonder te hoeven zijn in een constante stroom van rumoerig geluk.

De Golven van de Oceaan kunnen je op de Hoge Zeeën werpen. Je kunt worden aangespoeld op een kust die niet van jouw willen is. Het leven verleent je niet altijd wat je wilt, noch verleent het leven altijd de verlangens van de grote heersende stroming die de wereld beschouwt als kolossaal succes, ook voor jou.

Natuurlijk, er zijn tijden dat jouw ‘mind’ niet weet wat het wil. Dat is, jouw ‘mind’ kan zijn gedachten links en rechts veranderen. De ‘mind’ verkent mogelijkheden. De ‘mind’ gaat door vele scenario’s en jouw ‘mind’ lijkt jouw snel te bewegen, deze kant en die.

Geliefde, dit is hoe jezelf te vinden: Je verkent de richtingen waar je gaat. In het proces van verloren zijn, is dit hoe je begint jezelf te vinden, ken jezelf en om te ontdekken wie je bent en wie je niet bent. Het is jezelf dat je vind.

Niemand gaat in een rechte lijn. Zelfs vergissingen bewegen jouw voort op je weg, deze weg, niet die weg. Twee stappen naar links. Twee stappen naar rechts.

Het leven is een dans en niemand, in uitdrukkingen van de wereld, heeft perfect voetwerk. Je leert werkelijk heel veel in het leven. Dat je spijt hebt van sommige van jouw beslissingen, geeft jouw vooruitgang aan. Er is een volgende stap voor jou om te nemen. Het is niet aan jou om voorwaarts te gaan met terug kijken. Keer je naar de voorkant toe en blijf lopen in de richting van jezelf.

Vertaler: Anja

Voor de lezers:
‘mind’ er zijn meerdere betekenissen qua vertalingen voor de ‘mind’
verstand/geest/gedachten/gevoelen/ziel/gemoed en zelf mening, opinie, gezindheid, neiging, lust en zin;
Ik verwijs jullie graag naar De Cursus in Wonderen:  over MIND – SPIRIT.