Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 4 september 2016

Heavenletter 5763: Een Waarnemen van Lichtheid / 4 september 2016

Een Waarnemen van Lichtheid
Brief uit de Hemel
4 september 2016


God zei:

Ik zeg, je maakt je teveel zorgen. Zijn. Voor het leven, is er het Bestaan. Je bent verplicht te Zijn, niet te piekeren.

Nu ben je aan het uitzien naar het bevrijden van jezelf van het verleden. Niet langer wil je de rollen spelen waar je van uitgegaan bent in het verleden. Je ziet nu dat te veel mensen jou niet zien zoals je wenst, zoals jij bent en, en zoals Ik jou zie en zoals jij verdient.

Dat betekent dat ze zich vergissen. Nu kan je afstand doen waar anderen zich aan houden met jou. Nu kan je beginnen te zien dat je bent gericht naar Mij. Het is goed dat je dit begint te zien.

Een waarnemen van lichtheid zal terugkomen wanneer je je minder plicht gebonden voelt aan kwetsen uit het verleden. Vrijheid spoort energie voorwaarts. Het is vrijheid die je ontbreekt. Wat houdt je terug van het bevrijden van jezelf van ketens van het verleden?
Wat staat iedereen in de weg?

Je zou het traagheid kunnen noemen, toch het is niet zo zeer afwezigheid van energie als het een wurggreep is waar je jezelf in houdt. Je hebt jezelf niet bevrijd. Je hebt bezwaren tegen het verleden waar je je aan vasthoudt. Je roert nog steeds in oude soep. Je was er al lang geleden klaar mee, maar het aroma blijft hangen.

Er is niemand uit het verleden die je terughoudt, behalve jezelf. Jij bent degene. Anderen zouden je willen houden waar ze jou eens geplaatst hebben als een gewoonte, begrijp je. Sommige stellen een status vast en daar houden ze aan vast.

Hoe is dat je Mijn licht kan dragen en toch jezelf verblind voor jouw eigen door Godgegeven Zelfwaarde? Je bent bevreesd voor het ego dat je je waarde negeert. Okay, vergeet jouw waarde. Herinner de Mijne. Je bent bang dat hoogmoed komt voor de val en je bent onwillig om te vallen. Hoogmoed komt niet voor Mij. Dus, waarom zorgen over dat maken?

Natuurlijk, je hebt nog niet echt geknikt tegen je grootste zorg, welke is dat je te kort schiet in Grootheid. Je kunt zijn als een Idealist die sleept met je zwaard. Je was een verslagen Idealist.

Niet langer, lieverd. Je bent nu een Luchthartige-Over-Obstakels-Springende-Idealist aan het worden.  Je hoeft zelfs niet in jezelf te geloven. Wat betekent trouwens geloven in jezelf? Geloof in Mij. Ik behaal de overwinning. Ik heb geen lasten om voor jou te dragen. Ik heb nog nooit in Mijn leven een last gehouden. Noch moest jij dragen dat wat ik niet bevat.

We komen terug op je bent gewoon Bestaan. Vergeet over het dragen van allesbehalve vreugde. Draag Mijn vreugde. Overhandig vreugde aan jezelf. Dit is de opdracht die ik aan jou geef. Houd Mijn hart binnenin die van jou. Dit is al wat je als plechtige belofte moet doen. Is dit zo moeilijk?

Wat is het gewicht dat je draagt? Het is zeker niet het Mijne. Daarvoor, is het niet van jou. Niet langer sjok je voort. Kom vlieg met Mij. Gewicht bestaat niet. Het was nooit voor jouw om te houden.

Alleen de illusie van gewicht houdt je terug. Afwezigheid van gewicht is al wat vliegen betekent. In de eerste plaats hoef je niets te dragen. Samen, vliegen Wij.

Je bent vaak op de rand van vliegen geweest. De rand is niet langer goed genoeg voor jou. Niet goed genoeg voor jou, niet voor iedereen.

Mijn berichten wegen niets. Ieder van jullie ontvangt iets van hen, op de een of andere manier. Niemand is afgezonderd. Niemand is afgezonderd van Mij onverschillig voor wat zijn of haar ‘mind’ zegt. Je bent niet terzijde gelaten van Mij.

Vandaag bevrijd je jezelf. Je bent aan het vliegen met Mij. Iedereen is. Je kunt het net zo goed nu weten.

Je onafhankelijkheid uit het verleden is verklaard. Je bent niet meer je oude persoonlijke zelf. Je bent een nieuwe vrije ziel, ongehinderd en onverslagen door het verleden. Laat het verleden vallen. Dat is al wat je nu hebt te doen. Laat maar. Het behoort niet aan jou. Heeft het nooit gedaan. Het verleden, zoals jij het zag, was er nooit. Al het verleden is nu aan het weggaan uit jouw systeem. Niets kan je nu nog tegenhouden. Het verleden was ballast. Het bestaan is gewichtloos. Nu zie je in dat jij Bestaan bent.

Vertaler: Anja