zaterdag 3 september 2016

Heavenletter 5762: Licht Jouw Hoed op naar het Verleden / 3 September 2016

Licht Jouw Hoed op naar het Verleden
Brief uit de Hemel
3 September 2016


God zei:

Ik vraag jou:
Wat houdt jouw leven tegen voor het zijn van een viering op zichzelf?

Met al de kansen van verschillende soorten waar het Leven voor zorgt, waarom zijn Mijn kinderen niet heel heel gelukkig, buitengewoon gelukkig liever dan bedrukt?

Waar gaat dit allemaal over --- iets willen en iets niet willen en gedoe er over? Er is zo veel te uit te zoeken en uit te kiezen, zo veel sortering en geclassificeerd.

Je kan zeggen dat het Leven jouw lijden geeft en dat je genoeg hebt van lijden en ook van minder hartenleed. In feite ben je erg goed in het ontevreden zijn. We zouden ontevredenheid kunnen noemen een hoed die je draagt, naar beneden getrokken tot over je ogen.
Overweeg om deze pet op te tillen en begin te zien wat je tot nu toe nog niet hebt gezien.

Als jezelf ontdekt verlangend naar het verleden, het lang geleden verleden,  kun je niet gewoon van het verleden houden, in plaats van hunkeren naar het verleden en de ideale delen van het verleden?

Als er iemand in jouw leven was, die je nu mist met heel jouw hart, als er mensen in jouw leven waren, waar je nu meer hoffelijke manieren voor zou vinden om te reageren, wees blij voor nu, dit bijzondere stukje van tijd als jouw hart zich aan het openen is.

Wat dacht je van genoegen scheppen in de blijdschap en het doen laten varen van de droefheid?

Kijk, je had iemand in jouw leven waar je misschien vroeger mee gefrustreerd was. Nu zou je hem of haar terug verwelkomen in jouw leven. Je zou weliswaar nu anders reageren, beslist anders.

Je hart zou je optillen. Je zou graag iemand terug hebben in je leven.
We spreken nu, niet alleen over de willekeurige paar die het beste van jou naar boven brachten, maar ook diepachtig degene die, destijds, jou leken te belemmeren en ontmoedigen. Je zou ze nu met heel je hart verwelkomen en meer van houden.

Leg je nadruk op de vreugde van het verwelkomen van degene uit het verleden, die je nu zou aanwenden voor een tweede kans, om geluk aan te geven en dus jezelf.

Je kan nu over jezelf ontzetting aan het laten stromen zijn. Keer gewoon het idee van spijt een klein beetje om. Heb plezier ermee. Schilder opnieuw het beeld, niet met pijn en donkere kleuren, maar met vreugde en ware toedracht en pastel kleuren.

Wanneer je oude herinneringen naar boven gaat brengen, transformeer de herinneringen in vreugde. Herschrijf ze zoals je zou wensen en vervolgens is het gedaan. Licht jouw hoed op naar het verleden.

Misschien heb je andere levenstijd om naar uit te kijken om te herschrijven en jouw verhalen te illustreren.

Verwelkom jezelf, jezelf eens en jezelf nu, geliefde.
Verwelkom jouw Groter Bewustzijn. In ieder geval, het verleden is ergens heengegaan.

Waar is het idee van lijden vandaan gekomen? Hoe is het zo goed ontvangen geworden en zo’n gewoonte? Soms lijkt lijden het meest populaire ding op de Aarde. Is het niet mogelijk dat je gewoon over droefheid heen kunt springen en daarvoor vreugde in de plaats achterover te slaan?

Je kan zeggen dat je vreugde verwelkomt, toch, je lijkt jouw hand op te steken voor smart, droefheid, lijden. Je ploft ze met bereidwilligheid voor je neer, alsof je nauwelijks kan wachten. Je wordt high van verdriet.
Ah, één ding wat verdriet, droefheid en lijden doen, is jou laten weten dat je leeft.

Laten we angst, frustratie en uitzinnigheid en allerlei activiteit, noteren als een slechte poging om de erge dingen te ontvluchten die jou nu thans niet het geluk geven welke je verlangt.

Proberen te vergeten lijkt je geheugen te verbeteren wanneer je doorgaat met het ploegen door dat wat zo veel van je tijd en hart inneemt en jou niet tevreden  laat.

Transformeer lijden zoals je wenst. Iedere verklaring of uitleg die je hebt, heb je omgezet. Het lijkt erop dat je toevalligheid creëert volgens het beeld van jezelf.

Verander dan jouw beeld. Dit alles is ingebeeld, hoe dan ook.

Vertaler: Anja