Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 7 september 2016

Dagtekst van Woensdag 7 September 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 7 September 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
De blik - zijn magische dimensie

"Je bekijkt een gezicht, een voorwerp, een landschap… Ben je je bewust van wat er dan met jou gebeurt? Heb je er al eens aan gedacht hoe weids, diep of betekenisvol deze daad van het kijken is? Kijken lijkt eenvoudig, zonder mysterie, maar bestudeer en ontcijfer het, en je zult ontdekken dat het een daad van de hoogste magie is.

Je laat je blik rusten op een voorwerp… Vanaf dat moment stelt dit voorwerp een gevaar voor dat op de loer ligt, of een geluk dat je wacht. Dit hangt af van de aard van het voorwerp, zijn vorm, zijn uitstraling en ook van je innerlijke toestand, want je hele wezen neigt ertoe de vorm, de afmetingen en de eigenschappen van dit voorwerp aan te nemen. Ja, innerlijk, op psychisch gebied, bewust of onbewust, vereenzelvig je je met wat je waarneemt. Dit is een natuurlijke, biologische wet. En van deze wet, indien goed begrepen en bewust toegepast, hangt je vermogen af om te evolueren, je te vervolmaken. Maak er dus een gewoonte van om je blik te richten op alles wat mooi, harmonieus, lichtend en volmaakt is."