Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 5 september 2016

Dagtekst van Maandag 5 September 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 5 September 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Seksuele kracht - alleen een spiritueel ideaal kan haar sublimeren

"Probeer niet te vechten tegen de seksuele kracht, want niet alleen zul je er niet in slagen haar te overwinnen, maar bovendien zal zij jou verslaan. De enige manier om haar te beheersen, is een bondgenoot te zoeken, een zeer machtige partner naar wie je die kracht richt en aan wie je haar opdraagt. Dankzij zijn kennis van de alchemie, zal hij in staat zijn haar te transformeren in licht, in gezondheid en in schoonheid.

En wie is die partner? Een hoog ideaal, een subliem idee waarmee je leeft, dat je koestert, dat je voedt. Enkel zo'n idee is in staat jouw energie om te zetten, niet jij. Ja, op het moment waarop je een seksueel verlangen ervaart dat je wilt beheersen, en je je concentreert op je ideaal, stijgt die energie naar de hersenen om het te voeden. Een paar minuten later behaal jij de overwinning en ben je er niet alleen van bevrijd, maar voel je je versterkt, geïnspireerd. Indien je die gewoonte aanneemt al je energieën te richten op een goddelijk ideaal, zullen die energieën, in plaats van je onderuit te halen, je ten dienste staan en bijdragen tot het realiseren van je ideaal."