Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 19 september 2016

Dagtekst van Maandag 19 September 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 19 September 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Het Grote Werk - de fasen ervan beantwoorden aan de opeenvolging van de kleuren in de natuur

"Waarom beschrijven de alchemisten het Grote Werk van de transformatie van de materie als een opeenvolging van kleuren? Omdat ze die geobserveerd hebben in het plantenleven. Kijk naar de fruitbomen: op enkele nuances na – want de natuur is rijk aan verschillen – doorlopen ze een reeks kleuren, en altijd in dezelfde volgorde. Tijdens de winter zijn de bomen zwart en naakt. In de lente worden ze wit door de bloesem en groen door de bladeren. Dan komt de zomer: bij het rijpen worden de vruchten geel en rood; en in de herfst kleurt het gebladerte rood en goud. Met rood en goud eindigt het proces, het is het einde van de cyclus zoals in het alchemistische werk.

Naar het beeld van de plantengroei moet de mens innerlijk alle fasen van het alchemistische proces doorlopen. Hij sterft en wordt opnieuw geboren. En hij wordt herboren met nieuwe deugden en vermogens: nieuwe kleuren."