Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 15 september 2016

Dagtekst van Donderdag 15 September 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 15 September 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Dronkenschap - haar zoeken in het water dat van de spirituele bergen stroomt

"Je hebt wel eens dronken mensen gezien: het zigzaggen van hun gang vind je terug in hun humeur, dat van het ene uiterste in het andere vervalt. Jantje lacht en Jantje huilt; eerst gelukzalig, dan woedend; ze vallen in slaap onder tafel of breken de boel af... Maar in feite is wijn niet de enige oorzaak van dronkenschap, er zijn gedachten en gevoelens die op wijn gelijken: jaloezie, woede, sensuele verlangens, enzovoort. Zij die onder de invloed zijn van die wijnen, lopen verloren rond in de nevelen en dampen van de astrale wereld en hun oordeel is even wankel als hun gang.

Er bestaat echter ook een goddelijke roes: de extase. En die dronkenschap geeft daarentegen een heldere kijk, die het bewustzijn verlicht. Het is niet verboden om dronken te worden, God Zelf heeft de mens die behoefte gegeven. Maar we moeten die dronkenschap boven zoeken, in de schoonheid, in het licht, door het drinken van het zuivere water, dat boven op de spirituele bergen ontspringt. Drink van dit water en je zult een wonderbaarlijke roes ervaren die je evenwicht, kracht en helderheid zal geven."