Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 16 september 2016

ASCENSIE-UPDATE van 13 SEPTEMBER /15 september 2016 /Door Fran Tielemans

ASCENSIE-UPDATE van 13 SEPTEMBER
15 september 2016 /Door Fran Tielemans

September is een maand waarin we allemaal één grote of verschillende kleine drempels overgaan. Velen onder ons hebben het gevoel gestretcht te worden tot het uiterste, omdat ze worden bestookt met impulsen en prikkels om uit hun comfortzone te komen. Dat wil zeggen dat ze worden aangezet om het oude en vertrouwde te verlaten en de sprong te wagen. Dat dit niet vanzelf gebeurt, is normaal. We hebben allen in meerdere of mindere mate drempel-angst, en weerstand is dan ook een zeer duidelijk aanwezig gevoel in het collectief op dit moment. In tijden van onzekerheid en angst grijpen we al snel terug naar het oude vertrouwde, terwijl het net dan is dat er het grootste groeipotentieel aanwezig is, en we een grote sprong kunnen maken op onze weg.

Wanneer we signalen en impulsen krijgen om toch verandering aan te brengen, dan komen die van ons Hoger Zelf: onze ziel en onze gids (beschermengel). Dat is de plek van waaruit wij zélf het geheel overzien, en waar ons hoogste weten zetelt. Wanneer we dus geprikkeld worden om iets te veranderen, betekent het dat er andere denkwijzen, situaties, plekken, groepen, intenties, manieren zijn die voor de nieuwe fase veel beter op ons afgelijnd zijn dan die waarin/waarbij we ons al een hele tijd comfortabel hebben gevoeld.

Wanneer je de afgelopen maanden, zeker vanaf juni, geluisterd hebt naar deze signalen, en het noodzakelijke innerlijke werk hebt gedaan (loslaten van oude overtuigingen, patronen, gedrag, en bouwen aan een nieuwe afgelijnde versie van de ‘oude ik’), dan zal je deze maand vrij makkelijk en comfortabel doorgaan. Je zal hier en daar wel dingen in jezelf (of rondom jezelf) loslaten, maar toch vooral zachtheid en vreugde en diepe inzichten ervaren. Je zal dan ook tot een punt van synthese komen, van waaruit je de komende maanden dingen anders gaat aanpakken en je horizon verruimt. Wanneer je bepaalde zaken aan de kant hebt geschoven echter, zal je Hoger Zelf alles op alles zetten om je toch tot verandering aan te zetten, en dan kan het deze maand ongemakkelijk aanvoelen.

Dat Moeder Aarde zich ongemakkelijk voelt is duidelijk. Aardbevingen, tornado’s, branden, orkanen: de elementen zoeken balans. Zo ook is dat in ons lichaam in dergelijke periodes. Zeker wanneer er dan zoveel kosmische instroom is als deze eerste weken van september (zon, sterren). Dat kan energetische onrust veroorzaken, vermoeidheid, spanning, spierpijn, spijsverteringsstoornissen en dergelijke. Maar…uiteindelijk geeft al dat (bewustzijns-)licht ons net die broodnodige zet die we allen nodig hebben op onze weg, hoe ongemakkelijk het ook aanvoelt. Licht/energie dat ons systeem binnenkomt, brengt dingen in beweging, herschikt alle energie in onze subtiele velden en ons lichaam, tot een nieuwe harmonie is gevonden, en dan kunnen we verder.

Zo is het ook ten zeerste aan te raden om regelmatig energiewerk te gebruiken om dat wat  op gang mag komen, in beweging te brengen, om vastzittende stukken los te weken en weg te spoelen, om vernieuwing in te zetten. Je kunt mentaal/emotioneel alles uit een bepaalde situatie/relatie/thema hebben gehaald, maar op een bepaald moment kun je niet meer verder, en dan helpt energiewerk (of je nu werkt met tijdelijke transmissies via kleuren of Engelen of andere lichtwezens, of vooral fysiek energiewerk) je om het werk af te maken: alle energetisch karmisch afval te verwijderen zodat er nieuwe ruimte ontstaat, die gevuld wordt met frisse nieuwe energie, en je weer verder kan. In een 9-maand – zeker nu, met zo’n intense afsluitenergie – is regelmatig energiewerk voor schoonmaak- en harmonisering zeker nodig wanneer je je proces makkelijker wil maken.

De Volle Maan en Maansverduistering van deze week kan één en ander verder opschudden, of nieuwe opschudding brengen (16!), maar als dat gebeurt is dat alleen met als doel healing, bewustwording en vernieuwing, en alle verzet daartegen maakt het allemaal nog lastiger. Zeker wanneer we zien dat volgende week de Pluto- én Mercurius-retrograde aflopen, én de Equinox eraan komt, zou het kunnen dat op de valreep toch nog iets naar boven komt dat toch moet worden herbekeken en aangepakt/aangepast. Dat zouden we zeker ook maatschappelijk kunnen zien, in politiek of economie of via andere opschuddende gebeurtenissen.

En als dat zo is kunnen we dat benaderen vanuit angst en onwil, en dan weten we ook hoe het zal verlopen, moeilijk namelijk. Of we kunnen het vanuit liefde bekijken, als een middel om bewuster te worden, om ons leven uiteindelijk beter te maken en onze trilling te verhogen. Ieder kan die keuze maken, elk moment, net zoals we elke seconde ervoor kunnen kiezen te blijven hangen in het verleden, in het oude, in het vertrouwde, ook als dat betekent vasthouden aan oude pijn – of ervoor kiezen komaf te maken met al wat ons tegenhoudt om tevreden, voldaan, gelukkig en vrij te zijn, en zo zeer bewust ons nieuwe leven stap voor stap te scheppen.
Ik weet alvast welke keuze ik maak. En jij?

Keep the Faith

Fran