Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 16 augustus 2016

SAUL: Herinner jullie tijdens deze louterende ervaringen er regelmatig aan dat een ieder van jullie een perfect goddelijke kind van God is. / 08/14/2016 via John Smallman


SAUL:
Herinner jullie tijdens deze louterende ervaringen er regelmatig aan dat een ieder van jullie een perfect goddelijke kind van God is.
08/14/2016 via John Smallman

De werkelijkheid is jullie goddelijke bestemming, want er is niets anders. Wat jullie ervaren als mensen die leven op Aarde is erg overtuigend, maar niettemin heel onwerkelijk. Een groot deel van jullie pijn en lijden komt omdat de afscheiding van de Bron niet is wat jullie wensen, het is niet in uitlijning met jullie ware natuur die altijd in Relatie met God en het Zelf in perfecte harmonie met elkaar verweven, geïntegreerd, en als Een is. De verbinding verbreken, als dat al mogelijk was, wat niet zo is, zou betekenen ophouden te bestaan, en die gedachte is beangstigend!

Daarom zijn jullie altijd op zoek naar verbinding en integratie met wat niet kan worden samengevoegd, namelijk, vorm. Je kunt er dichtbij komen, maar je kunt je niet verbinden, omdat de vorm door zijn aard verdeeldheid is. Wat jullie het meest wanhopig verlangen is niet beschikbaar in vorm, maar jullie blijven het daar zoeken, want er lijkt geen andere optie te zijn, omdat jullie ervoor gekozen hebben om de afscheiding zo realistisch mogelijk te ervaren door het construeren van een illusie waarin jullie jezelf in ondergedompeld hebben en waar jullie kennis van de Realiteit bijna volledig verloren en vergeten was.

De werkelijkheid kan niet echt worden vergeten, want het is alles wat bestaat. Het is een beetje zoals de lucht die je inademt, jullie zijn je er grotendeels onbewust van, omdat jullie autonome zenuwstelsel voor jullie ademt, en alleen jij merk het op als de lucht ontbreekt - bijvoorbeeld als je je adem inhoud - of giftig en verstikkend is. Zonder lucht sterven jullie.

Zonder de Werkelijkheid zouden jullie ophouden te bestaan. Echter, hebben jullie een zwak maar indringend gevoel dat jullie iets belangrijks missen, en jullie  weten niet wat , en dus leiden jullie jezelf af, ofwel met activiteiten  om te voorkomen dat jullie moeten kijken naar de kwestie, of jullie besteden tijd aan nadenken wat het zou kunnen zijn, in feite, wat de zin van het leven zou kunnen zijn, mocht je er een hebben. En natuurlijk is dat "iets belangrijks" dat jullie zoeken de Werkelijkheid, die voor jullie verborgen blijft, door jullie eigen keuze.

Nu eist het bewustzijn van dat "iets belangrijks", dat gevoel dat er iets belangrijks is vergeten, de aandacht op van een ieder die op dit moment geïncarneerd is op Aarde, omdat het moment van ontwaken snel nadert, en alle persoonlijke kwesties die zijn begraven of ontkend moeten worden aangepakt en losgelaten. Deze kwesties, en iedereen heeft er een aantal, zijn altijd kwesties met betrekking tot oneerlijke behandeling, misbruik, mishandeling, verraad, conflict, en jullie oordeel over hen. Het zijn ervaringen die jullie hebben gekwetst en die jullie hebben geweigerd of niet in staat waren aan te pakken en los te laten, omdat ze te pijnlijk waren. Ze blijven ingebed, schijnbaar uit het zicht en uit de gedachten, maar jullie enorme hoeveelheden energie blijven hen onderdrukken.

Als ze naar het oppervlak komen in jullie bewust gewaarzijn voelen jullie weer de  intense pijn die ze veroorzaakten wanneer jullie ze oorspronkelijk ervoeren, en jullie emotionele reactieve reactie is om ze weer haastig te herbegraven. Maar het begraven van hen geeft hen energie-afvoerende macht over jullie. Jullie moeten hen in staat stellen zich te verheffen en te worden erkend zonder je met hen bezig te houden, dat wil zeggen, hen te zien en hen te erkennen, maar in plaats van hen te veroordelen, hen compassie, acceptatie en vergeving bieden, dan hen  toestemming geven om op te lossen. Dat is het loslaten dat moet plaatsvinden, wat jullie rust brengt aangezien de emotionele belasting die jullie zolang met je hebben meegedragen dan gewoon weg zal vallen, en Liefde jullie harten vult.

Zoals jullie goed weten, is Liefde jullie natuurlijke aard, dus door het blokkeren ervan of het  weigeren om het te accepteren maken jullie jezelf psychisch en of fysiek ziek. Ziekte geeft aan dat diepgewortelde en pijnlijke persoonlijke kwesties worden onderdrukt en ontkende in plaats van ze aan te pakken en los te laten.

Psychotherapie kan zeer nuttig zijn als je een competente en meelevende therapeut kunt vinden. Echter, jullie gidsen, engelen en geliefden in de spirituele rijken zijn allemaal voortdurend beschikbaar om jullie te overspoelen met Liefde als jullie gewoon een beroep op hen doen, en daarna ontspannen in jullie eigen rustige innerlijke ruimte, die de liefde nooit heeft verlaten.

De dingen, die bij zo velen van jullie omhoog komen, zijn om genezing in staat te stellen plaat te vinden, daarom is het belangrijk om gewoon toe te staan dat het optreed en door jullie heen stroomt als het weer wat passeert. Sommigen van jullie zijn zo geschokt en gedesoriënteerd wanneer dingen zoals dit zich voordoen, dat jullie je afvragen of je gek aan het worden bent omdat je zo'n goed werk hebt gedaan door het te onderdrukken, en er geen idee van had dat het in je woonde. Weigeren te erkennen zorgt ervoor dat het stagneert en gaat gisten wat kan leiden tot een gewelddadige uitbarsting met pijnlijke psychologische en fysieke manifestaties.

Het kan nuttig zijn om echt de tijd nemen, zelfs een week of twee, als dingen waarvan jullie je niet bewust waren dat jullie die herbergde, naar boven  beginnen te komen, zodat jullie tijd alleen door kunnen brengen en het ongestoord allemaal kunnen laten stromen, zodat jullie jezelf kunnen zijn en snikkend je hart kunt uitstorten en zelfs kunnen schreeuwen van woede. Om jullie gevoelens en emoties te laten stromen zo krachtig, dat het waarschijnlijk niet iets is wat jullie zouden willen doen als je niet alleen was.

Sta toe dat deze dingen naar buiten komen, waardoor jullie gevoelens en emoties ongehinderd kunnen stromen terwijl je ze gewoon observeert zonder je ermee te verbinden of ze te veroordelen is onderdeel van het genezingsproces dat de blokkades en weerstanden oplost binnenin jullie die de Liefde van jullie hebben verborgen. Het is altijd in afwachting van jullie acceptatie ervan. Het is wie jullie zijn en het houdt onvoorwaardelijk van jullie.

Onvoorwaardelijke Liefde is onaanvaardbaar voor vele omdat ze het gevoel hebben onwaardig, beschaamd, of niet goed genoeg te zijn. Maar als je het loslaten van al die opgekropte emoties en gevoelens toestaat, zullen al die ongeldige zelfveroordelingen ook worden losgelaten.

Als je een grote lading van de emotionele bagage met je mee draagt kan het zijn dat je niet in staat bent om het allemaal in een keer los te laten. Je denkt misschien dat het  allemaal is losgelaten omdat het zo'n een geest verruimende  ervaring was, en omdat je je vrijer dan je ooit hebt gevoeld. Dus als er later meer dingen naar boven komen ga er dan gewoon op dezelfde manier mee om en geniet verder van het gevoel van vrijheid dat volgt.

Tijdens deze louterende ervaringen herinner jezelf er vaak aan dat jullie elk een perfect goddelijke kind van God zijn, oneindig en eeuwig geliefd door jullie hemelse Vader, en dat niets dat je ooit hebt gedaan, gedacht, of gezegd hebt op enigerlei wijze jullie relatie met Hem zal veranderen. Hij is Liefde, en dat zijn jullie ook, al het andere is illusie.

Met heel veel liefde, Saul.Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl