Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 29 augustus 2016

Nieuwe maan en zonsverduistering 1 september 2016 / 29 augustus 2016 / Petra Stam

Nieuwe maan en zonsverduistering 1 september 2016
29 augustus 2016 / Petra Stam


De nieuwe Maan van het Hemelvuur doet haar naam nu al eer aan. Door het warme weer ontstaat een spanningsveld tussen de Aarde en de bovenste laag van de wolken, en als ontlading ontstaat er bliksem. Het thema ‘inzicht en waarheid’ hoort (net als de afgelopen volle maan) bij deze maan. Gezien de vele spanningsaspecten die met de nieuwe maan en de zonsverduistering samengaan, is het een goed thema om langere tijd mee te dragen: neem de tijd om jouw inzichten helder te krijgen (die kunnen anders zijn dan jouw uitzicht op de wereld om je heen) en sta stil bij jouw eigen waarheid (in plaats van de waarheid van de media).

Tijdens nieuwe maan staan de Maan en de Zon naast elkaar, in dit geval in het sterrenbeeld Maagd. Een nieuwe maan luidt het einde van een cyclus in en het begin van een nieuwe cyclus – evalueer, laat zaken achter die je zat bent en maak nieuwe plannen voor de (nabije) toekomst. Maan in Maagd maakt nuchter en geeft praktisch inzicht. Het is een goede tijd om jouw inzichten een plek te geven en te gronden, zonder dat je je gevoel wegdrukt.

Verstandelijke redeneringen kunnen zo anders zijn dan je gevoel en intuïtie aangeven. Als je de behoefte aan controle en zekerheid te veel ruimte geeft, kunnen gevoelens en verlangens vanuit je hart onderdrukt worden en leiden tot blokkades. Ook de Zon staat in Maagd, waardoor je jezelf te dienstbaar naar anderen kunt opstellen, terwijl je jouw eigen wensen op een laag pitje zet. Onbewust kan dit frustratie en ook boosheid geven, of het maakt je onuitstaanbaar kritisch naar jezelf en/of anderen. Maak dus tijd voor jezelf en voor jouw afronding in de fase naar de komende volle maan, zodat je tijdens de volle Oogstmaan bewust iets te vieren hebt! 

Op 1 september is er een zonsverduistering: het zonlicht wordt tijdelijk verduisterd, waardoor je psychologisch gezien tijdelijk minder zicht kunt hebben op jezelf. Er zijn veel aspecten (invloeden) die meespelen tijdens deze zonsverduistering. Goed om te weten en dus dicht bij je gevoel te blijven! Invloeden die de komende maanden kunnen doorspelen zijn:

-Maan en Zon tegenover Neptunus kan een vals zelfbeeld geven, bevattelijk maken voor invloeden van buitenaf, maar ook voorgevoelens versterken.

-Maan en Zon vierkant Saturnus remt je spontaniteit, maakt je hard tegenover jezelf of dat je je niet goed genoeg voelt.

-Door Mars – Saturnus kun je je energie doelgericht inzetten.

-Maar door Mars vierkant Neptunus weet je niet wat je werkelijk wilt en kun je je juist krachteloos of een slachtoffer voelen.

-Mercurius gaat weer retrograde (‘achteruit’ lopen) vanaf 30 augustus tot en met 21 september.

-Mercurius conjunct Jupiter geeft een lichtpuntje, want dit geeft optimisme, maakt welbespraakt en helpt je om hogere inzichten te krijgen.

De zonsverduistering is rond 9:44 uur, maar is niet zichtbaar in Nederland.

Tekst en foto © Petra Stam