Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 1 augustus 2016

JEZUS: “Totale zelf-eerlijkheid is een essentieel onderdeel van het ontwakingsproces”. / John Smallman op 31 juli 2016


JEZUS:
 “Totale zelf-eerlijkheid is een essentieel onderdeel van het ontwakingsproces”.
John Smallman op 31 juli 2016

De terugkeer van de mensheid naar het volle bewustzijn, is aan het ontwaken uit de illusie, en vordert gestaag. Een enorme besef groeit dat het leven op Aarde, gevolgd door de dood, niet jullie uiteindelijke bestemming is, dat in feite wat jullie ervaren op Aarde, maar een voorbijgaand moment is waarin jullie de les leren dat Liefde alles is dat bestaat, en dat jullie fysieke vormen puur tijdelijke voertuigen of woningen zijn die jullie bezetten, terwijl jullie dit doen. Ze zijn ideaal voor dit doel, maar als jullie allemaal 'afgestudeerden' zijn, zoals jullie allemaal zullen doen, zullen jullie ze niet meer nodig hebben, omdat jullie natuurlijke staat oneindig grenzeloos is en gevuld met potentie voorbij jullie stoutste dromen. De vreugde die jullie in werkelijkheid zullen ervaren, Thuis in de Tegenwoordigheid van God, gaat VER voorbij wat jullie vermogen als mens kan bedenken, en het is daarom dat jullie zullen ontwaken.

Op aarde, als mensen, is het jullie taak om gewoon alles los te laten waar jullie je aan vastklampen dat niet in lijn is met Liefde. Als jullie dat doen, zelfs maar voor een moment, zullen jullie een enorme verschuiving in jullie energie, een verlichting van de lasten die jullie lijken te dragen, voelen. De meeste van jullie zijn op een bepaald moment vergeven voor iets wat je deed of zei, dat was bedoeld om een ander pijn te doen, en waar je later spijt van had. En toen je die vergeving ontving voelde het alsof er een enorm gewicht van je schouders af viel. Ook wanneer jullie om het even welke wrok, bitterheid, woede en haat die jullie hebben "onderhouden" loslaten, zullen jullie je lichter voelen en zal er vreugde binnen stromen om die liefdeloze aspecten die je hebt losgelaten te vervangen.

Al jullie lijden en ongelukkigheid stroomt weg van de veroordelende houding waaraan jullie je vasthouden en van jullie waargenomen behoefte om deze oordelen te handhaven om anderen te laten betalen voor de pijn waarvan jij gelooft dat zij die jouw aangedaan hebben. Maar de pijn, het leed is echt veroorzaakt door jou vasthouden aan jouw vermeende mishandeling door anderen, lang nadat het moment van de mishandeling is verstreken. Je blijft jezelf effectief straffen door stil te blijven staan bij herinneringen aan onaangenaamheden uit het verleden, of door het verbeelden van nieuwe onaangenaamheden in de toekomst. Maar er is slechts het NU! Dus Leef  in het nu en leef in vrede, jullie natuurlijke staat.

Vergeving van jezelf is essentieel. Bijna iedereen is doordrongen met een sterk gevoel dat ze niet goed genoeg zijn, en dat ze voortdurend ernaar moeten streven om zichzelf te verbeteren. Binnen de illusie is het zinvol om opgeleid te worden en te leren van de fundamentele sociale regels die aangename interacties met anderen mogelijk maken. Echter, in de kindertijd, worden velen ontmoedigd om te doen wat hen aanspreekt, van het doen waar ze intuïtief of instinctief toe worden aangetrokken, en in plaats daarvan geïnduceerd om te studeren en te leren wat hun ouders en “beterweters” besluiten dat geschikt is voor hen. Dit leidt tot wantrouwen van hun eigen innerlijke leiding en daaruit voortvloeiende aanhoudende interne conflicten die vaak leiden ofwel tot verveling en depressie, of tot krachtige rebellie.

Nu, als volwassenen, moeten jullie die opgelegde zouden en moeten en alle negatieve zelfveroordelingen en schuldgevoelens loslaten,waartoe zij jullie geleid hebben. Jullie zijn allemaal spirituele wezens met talloze vrienden en mentoren in de spirituele rijken op wie jullie kunnen rekenen voor hulp, en die enthousiast wachten op die oproep. Ga naar binnen als jullie begeleiding zoeken, want daar vinden jullie geweldige middelen om jullie te helpen bij het loslaten van alles wat jullie niet langer dient.

Het bespreken van opties en mogelijkheden met menselijke vrienden kan zeer nuttig zijn, maar op het einde moet je beslissingen nemen op basis van jouw eigen intuïtie en begeleiding wat jou wordt aangeboden door degenen die je hebt aangeroepen in de spirituele rijken, plus je eigen gevoel van wat is goed voor jou. Alleen jij kunt weten wat dat is en op grond daarvan handelen, en dat is alles wat jou wordt gevraagd om te doen.

Alle mensen begaan vergissingen/fouten omdat het mens zijn en jullie vaardigheden ernstig heeft beperkt om de wereld om jullie heen of de situaties die er zich voordoen volledig te kunnen begrijpen. Fouten zijn leerervaringen en leiden tot wijsheid. Beoordeel jezelf daarom niet te streng omdat je ze gemaakt hebt, maar vergeef jezelf  in plaats daarvan, leer van hen, en weiger niet toe te geven dat je ze gemaakt hebt. Totale zelf-eerlijkheid is een essentieel onderdeel van het proces van ontwaken dat jullie allen ondergaan, en als je helemaal eerlijk bent met jezelf zul je in vrede zijn, want dan weet je dat je jezelf kunt vertrouwen. Vertrouwen in jezelf en anderen is zeer belangrijk. Zonder vertrouwen  verwacht je voortdurend fouten te maken die dan moeten worden verhuld, en je verwacht hetzelfde van anderen, dus veroorzaakt dit jezelf onnodige stress. Als je fouten maakt vergeef je jezelf en ga met vertrouwen verder.

Jullie hebben waarschijnlijk al opgemerkt dat degenen die het meest vreedzaam, tevreden, en in vrede zijn met zichzelf mensen zijn van eerlijkheid en integriteit, mensen die je intuïtief het gevoel geven dat je ze kunt vertrouwen. Vertrouwen reageert met vertrouwen en wantrouwen met wantrouwen. Verraad is het gevolg van het laatstgenoemde. Als je volkomen eerlijk bent kun je bijna altijd aanvoelen of iemand anders kan worden vertrouwd of niet, en dat maakt het leven een stuk eenvoudiger.

Iedereen wil geliefd en vertrouwd worden omdat Liefde jullie natuurlijke staat is, maar vaak, uit angst en als gevolg van eerdere slechte ervaringen, kiezen velen achterdochtig te zijn, door te geloven een praktijkvoorbeeld te moeten nemen aan een wereld waar zo velen dagelijks bedrogen worden. Maar, net zoals vertrouwen leidt tot vertrouwen, leidt achterdocht tot wantrouwen, waar je over denkt en verwacht dat is wat je ervaart. Verdenking sluit liefde uit omdat het niet kan vertrouwen en liefde en vertrouwen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Waar ik en andere kanalen jullie aan blijven herinneren; "Jullie zijn allemaal volmaakte wezens, want wat God schept kan alleen perfect zijn." Echter, binnen de illusie als mensen, zijn jullie, omdat jullie ervoor kiezen omdat te zijn, ernstig beperkt in uw vaardigheden en capaciteiten. Jullie kozen voor deze ervaring in een vergeefse poging om jezelf af te scheiden van de Bron, en om te bewijzen dat jullie God niet nodig hadden. Het was slechts een spel dat jullie kozen om te spelen, maar omdat God jullie kracht gaf gelijk aan die van Hem toen Hij jullie heeft gecreëerd als perfecte goddelijke wezens, want Hij deelt alles liefdevol met heel Zijn schepping, het spel dat jullie uitvonden, de illusie die jullie gebouwd hebben lijkt helemaal echt voor jullie.

Om zijn onwerkelijkheid te ontdekken houdt je bezig met Liefde, en alleen met Liefde, omdat niets anders Echt is. Jullie moeten allemaal het gezegde gehoord hebben: "Perfecte Liefde drijft vrees uit". En het is waar, want er is niets anders dan volmaakte Liefde. Alles wat geen Liefde is is onwerkelijk, een illusie, en zal daarom niet voortduren. Jullie zullen ontwaken in volmaakte Liefde, want dat is jullie goddelijke en onontkoombare lotsbestemming. Dus laat je grip los van alle resterende eigengerechtigheid, wrok, bitterheid, of haat die is blijven hangen uit het verleden en pijn doet, en sta jezelf toe te ontwaken, en geniet van de vreugde die volgt.

Jullie liefhebbende broeder, Jezus.


Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl