Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 24 augustus 2016

Heavenletter 65: Christus, de Voetreiziger / Geplaatst 24 augustus 2016

Christus, de Voetreiziger
Brief uit de Hemel
Geplaatst 24 augustus 2016


God zei:

Alle liefde die jou bereikt, maakt niet uit vanuit welke hoek, is van Mij.
Alle overvloed die jou bereikt komt van Mij. Alle lucht en zonlicht die je ontvangt, komt van Mij. Wanneer je gezegend bent, ben Ik het Die jou gezegend heeft.

Alle zegeningen komen van God.
Alle goedheid.
Alle energie.
Alle sterkte.
Alle wijsheid.
Alle liefde.

Er is Één Bron en er is Één Gever.
En er is Één Waarheid en dat is de Zuiverheid van Liefde.

In Mijn Rijk, bestaat het tegenovergestelde van zegening niet.
Wanneer er iets gebeurt dat onwelkom is voor jou, betekent dat niet dat je daarvoor bent uitgekozen. Het betekent niet dat je schuldig bent. Iets wat ongunstig uitvalt voor jou, heeft niets met jou te maken. Vat het niet persoonlijk op.

Alleen al deze gewaarwording zal je opheffen boven het smakeloze en mondaine. Wanneer je dingen niet persoonlijk opvat, ben je in de waarheid van de gebeurtenissen. Het niet persoonlijk nemen betekent niet, dat je doet alsof je daardoor niet geraakt bent. Het betekent dat je de dingen ziet zoals ze zijn. Wanneer iemand om je heen, aan het vechten is in de donkerte, dan kun je worden geraakt, maar het was hun eigen gevecht dat jou heeft geraakt. Er zit geen profijt in het persoonlijk opnemen van dingen. 
Wanneer je dit doet, neem je iemand anders zijn/haar gevecht op je.

Wees geen vechter. Wees geen slachtoffer. Allen in de wereld zijn voetreizigers langs een stoffige weg. Jij bent een trekker, een (voet)reiziger.

Christus was een voetreiziger. Tijdens dit te voet reizen, zag hij overal liefde omdat Hij Mijn Liefde kende en Hij Mijn liefde van Hem vandaan liet komen.
Hij zag zelfs zijn achtervolgers met de ogen van liefde. Hij zag de wereld zoals een moeder die een kind ziet, dat inkt aan het verspillen is.
Hij zag het tijdelijke van het leven om Hem heen en het had geen invloed op Hem. Het raakte Zijn lichaam, Zijn leven en gebeurtenissen, maar het raakt Hem niet. Hij was niet onvast. Hij wankelde niet. Hij maakte geen drukte om de wereld. Hij danste niet op het melodietje. Hij liep er doorheen en duizenden volgden Hem.
Christus omvatte niet het concept van wedervergelding.
Hij zag geen reden om wie dan ook pijn te doen.

Wees hetzelfde. De grootste pijn is voor jezelf wanneer andermans onwetendheid jou vijandig maakt. Je hoeft niet jezelf te beschermen. Je hoeft je niet te verdedigen. Het enige wat je hoeft te doen is Mij lief te hebben, en Mij te volgen, en jezelf op te heffen van de strijd van de straat..

Jouw lichaam is waar het is, gesitueerd, beperkt, maar dat is niet wie je bent. Wanneer je de rijkheid kent van wie je bent, vecht je niet voor een cent. Wanneer je de rijkheid kent van wie je bent, zul je niet nors kijken. Wanneer je de rijkheid kent van wie je bent, pak je je lichaam op en ga je verder.

Alles van jouw leven is het opklimmen van een ladder naar de Hemel. Stop niet. Blijf klimmen. Klimmen betekent dat je niet op dezelfde plek blijft. Verplaats één been na het andere en je bent aan het klimmen. Het is geen groots iets. Het is het volgende ding.

Wanneer je klimt, worden anderen bemoedigd. Ze beginnen op te kijken. Ze kunnen niet zien hoe Ik hun aan het coachen ben, maar ze zullen zien dat jij Mij ziet en dat een Groot Licht jou de weg laat zien. Dan volgen ze jou die Mij volgt. Ze hopen dat jij hen zult leiden naar Mij. En dat zul je. Jouw moed – die werkelijk visie is – zal hun harten oplichten en zij zullen hun eigen klim maken.

Wanneer je probeert anderen te dragen, dan vergeet je Mij en kunnen jullie beiden vallen door het gewicht van je eigen inspanning. Zet je afhankelijkheid in op Mij en zet de afhankelijkheid van anderen ook op Mij in, want dat is waarheid. Ik ben waar jij afhankelijk van bent, niet een ander.

Niemand kan voor jou zien. Niemand kan voor jou klimmen. Maar elkaar’s aanblik en elkaar’s visie kun je voeden en herstellen, zo dat je een andere sport van de gouden ladder kunt beklimmen.

Weet dat, ongeacht de soort ladder die je misschien denkt te beklimmen, onder de oppervlakte, het een gouden ladder is die reikt tot aan de Hemel. En naarmate je vordert, wordt de gouden ladder een gouden schip waarop je zult varen naar de verdere bereiken van een staat van zijn die de Hemel wordt genoemd. Dat is waar je naartoe gaat, want dat is Mijn Wil en dat is jouw/jullie bestemming.

Vertaler: Anja