Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 20 augustus 2016

Heavenletter 5746: Heb Vreugde In Het Zingen / 18 augustus 2016

Heb Vreugde In Het Zingen
Brief uit de Hemel
18 augustus  2016


God zei:

Je weet nu misschien heel goed dat je niet moet buigen voor jouw ego. Ik weet dat je je best doet. Je weet niet altijd wat jouw ego is, wat een gril is voor een soort van verheerlijking, of wat verlangen is naar Waarheid. Ga voor wat er in je hart is en wees niet verbonden. Goed, verlang met heel je hart te zingen. Ga je gang.

Maar weet dat zingen vreugde is en niet in wat de wereld of jouw moeder ervan maakt. Je hoeft niet groter te worden in de ogen van de wereld. Jou zingen hoeft niet populair te zijn. Zing voor de liefde van het zingen. Wanneer je de hitparade bereikt, geniet ervan om in de hitparade te zijn. Maar laat gewoon het bereiken van de hitparade je niet naar het hoofd stijgen.

Je weet dit allemaal.

Waar je misschien nog niet gaan gedacht hebt is om niet om niet langer de vlammen aan te wakkeren van de ego's van andere mensen, niet meer dan die van jezelf. Ja, je wilt anderen te verheffen. Je wilt anderen inspireren met heel jouw hart. Je bent er echter niet  op uit om punten te verdienen. Begrijp je het verschil?

Er kan een dunne lijn zijn tussen het vleien van een ander voor jouw eigen doeleinden en het zingen van ware lof. Het kan zijn dat Wij hier spreken over jouw motivatie. Het verlangen om andere vertrouwen te geven in zichzelf is ver af van jou willen van het toenemen van je waarde voor anderen.

Je prijst iemand niet hoog om jezelf te verrijken. Je paait een leraar niet om je cijfer te verhogen. Natuurlijk, wees hoffelijk. Wees beleefd voor goede redenen.

Wanneer iemand een goed werk doet, zeg dat dan. Dit gaat niet over ervoor zorgen dat jij een goed gevoel hebt. de door jou gegeven felicitaties gaat niet over het opheffen van jouw ego. Jouw verlangen dat jij je goed kunt voelen gaat over ego. Ergens ken je het echte verhaal. Weet je, je hebt misschien gedacht dat je slim of gewiekst was, maar het punt is niet dat je slimmer en gewiekster moet zijn dan iemand anders . Het is mogelijk dat je je eigen ego opblaast. Het is mogelijk.

In dit geval, kan je een ander zijn hart gebruiken als een manier om je goed te voelen. Misschien ben je aan het proberen een weldoener te zijn. Goed bent voor anderen, maar toch geen weldoener bent. Een weldoener heeft de neiging zichzelf een medaille op te spelden.

Het is enigszins zoals het verschil tussen oprecht en eerlijk. Dat je oprecht bent voor je eigen voordeel is niet geheel hetzelfde als in alle ernst eerlijk zijn. Je kunt oprecht zijn in wat je aanhangt, doch niet volledig eerlijk in wat je waarmaakt in je oprechtheid. Je kunt versieringen dragen waar je je jezelf mee voor de gek houdt.

De betekenis van trouw zijn aan jezelf omvat vele lagen. We hebben het nu niet over iemand anders. We hebben het over jou.

Moedig je anderen aan, absoluut. Inspireer je anderen, ja. En anderen vleien zodat jij in een goed blaadje komt. Nee.

Wij komen terug bij het eenvoudig zijn.

Hier is een levensechte situatie. Je wilt dat jouw vader je geld geeft voor een doel dat heel belangrijk voor jou is. Dan, om jouw verlangen te vervullen zou je misschien je vader diensten kunnen verlenen, zodat hij jou het geld zal geven.

Wees goed voor je vader met het ritme van je hart en zegen hem en ondersteun je vader heel de tijd, niet alleen voor speciale gelegenheden die voor jou ertoe doen. Een bijzondere situatie kan levend of dood lijken voor jou op een bepaald moment. Zeker, je verlangt het geld. Je wilt niet slim zijn over de wijze waarop je erom vraagt.

Het feit is dat het geld aan jou geven of niet, de keuze is van jouw vader.
Geef je vader de vrijheid die jij ook verlangt. Waarlijk, eer je vader en je moeder.

Wees voor je vader en moeder altijd begripvol en dankbaar.
Dan is er geen sprake van jou dienstverlening aan jouw vader voor je eigen behoefte. Een relatie aangaan is niet hetzelfde als dienstverlening. (het verzorgen van)

Het voornaamste, wees eerlijk met jezelf, geliefde.

Vertaler: Anja