maandag 15 augustus 2016

Heavenletter 5742: B Hoeft A Niet te Volgen / 14 augustus 2016

B Hoeft A Niet te Volgen
Brief uit de Hemel
14 augustus 2016God zei:

Wees in vrede. Wanneer je niet zo verrukt en gelukkig bent van het leven, zoals je graag zou willen, wees dan ten minste in vrede. Wees kalm. Wees uitgerust. Wees stabiel. Je hoeft niet door het leven gegooid te worden en zijn tegenstrijdigheden.

Vergeet niet, Wij hadden eens een praatje over het niet aanrekenen van anderen voor wat jou ongelukkig maakt. Je kunt niet iemand anders jouw ongemak aanrekenen. Wanneer je van streek bent, ben jij het die kiest wat jouw van streek maakt.

Zeker, iemand zijn woorden of zijn gezichtsuitdrukking daar kun je je op afgeven, maar het is jij die dit afgeven plaatst of neerzet voor jezelf. Je hebt de zeggenschap over jezelf. Jouw emoties die zijn van jou. Je kunt jouw emoties aan niemand anders toeschrijven. Noch kan je dit wijten aan het leven.

Ja veel, zo niet de meeste mensen denken dat andere mensen en het leven verantwoordelijk zijn voor hoe zij zich voelen. Waarschijnlijk, zoals jij het ziet dat B,  A volgt. Een externe oorzaak zorgde ervoor dat jij je boos of verdrietig of ongelukkig of onaardig voelde. Of, je zou het zo kunnen zien dat Ik het veroorzaak of toegelaten heb dat er iets ongewenst en storends in jouw leven zou komen dat jou alleen maar wrok kan brengen.

Zelfs als iemand de bedoeling heeft om jouw gevoelens te kwetsen, ben jij het, lieverd, die de uiteindelijke verantwoordelijkheid voor het instellen van de draaischijf van je gevoelens heeft. Je gevoelens zijn jouw verantwoordelijkheid, niet die van iemand anders. Vergeet niet dat jouw reacties jouw reacties zijn. Jouw gevoelens zijn jouw gevoelens. Je bent niet een klein figuurtje in een Monopolyspel dat iemand buiten jouw rond beweegt.

Wanneer je gelukkig bent, is het niet bepaald dat een ander evengoed jou geluk kan hebben veroorzaakt. Stellig lijkt het zo voor jou. Je beweert met nadruk dat de mooie diamanten ring die jouw verloofde jou heeft gegeven, jou groot geluk heeft geschonken. Zeker, dit was zo bedoeld. De diamanten ring op zich, is een levenloos object. Je hecht zelfs geloof aan levenloze objecten met kwaliteiten van geluk, zoals je de persoon die je dit heeft aangeboden geloof toehecht op dezelfde manier.

Natuurlijk, sommige mensen brengen meer waardering te boven aan jou (voor jou) dan anderen. Jouw waardering blijft niet altijd constant.

Jouw overtuigingen komen in het geding, geliefde. Wanneer je geloofde dat er een vloek rustte op deze diamanten ring, zou je hem misschien helemaal niet geaccepteerd hebben. Een wanneer je zou voelen dat de man die het jouw heeft aangeboden, een schurk zou zijn, zou je misschien  evenmin tien goede diamanten, moeten aannemen.

Ergens heb je in jouw leven het idee verworven, dat je wordt verondersteld om op bepaalde manieren te reageren, op sommige gelegenheden die jou overkomen.

Iemand in de wereld heeft ooit gezegd, dat jij en iedereen, bijna net zo blij is als je besluit te zijn. Dit lijkt Mij aannemelijk.

Als je het idee zou hebben dat je niet met stomheid hoeft te worden geslagen door bepaalde zaken, of  omhoog getrokken door bepaalde zaken, kun je goed in overeenstemming zijn, maar moet je altijd worden beïnvloedt zoals je altijd bent geweest?

Een punt hier is dat het je goed kan dienen om na te denken over wat jouw gelukkig maakt. Je hebt alle recht je te focussen op wat jouw geluk geeft. Het vervangen van gelukkige gedachten voor ongelukkige gedachten.

Er is een alternatief voor jou en dit is om gewoon het weten dat geluk van binnenuit  jou komt. Het is allemaal hier. Je hebt al de ingrediënten voor geluk nu binnenin jou. Accepteer deze ingrediënten. Je hoeft niet te twisten over jouw geluk en de redenen waarom.

Ergens van binnen, maak je een beslissing over ongelukkigheid.
Onderbewust of eigengerechtigheid, ergens van binnen, trek je zekere conclusies. Je moet tot de conclusie komen dat bepaalde condities van jouw verlangen, dat je gelukkig bent of ongelukkig, en dat je je aan deze condities houdt.

Je kunt dat idee tijdens je hele leven op Aarde meedragen, maar waarom? Niemand zegt dat je dat idee met je mee moet dragen. Alleen jij doet dat.

Het idee dat jij jouw geluk en ongeluk kiest lijkt ongegrond voor jou.

Welke scherpzinnigheid is daar in het beperkte idee dat je hoe dan ook een slachtoffer bent en dat je daar gehoor aan moet geven koste wat het kost? Dat je gewoon kunt zeggen: “Zie, jij hebt mij ongelukkig gemaakt. Ik ben ongelukkig door jou.”

Laat liever je vraag zijn: “Welk voordeel kan er werkelijk zijn, in het niet loslaten van aanstoot nemen?”

Je kunt aan vele situaties denken waarin je alleen ongelukkig zou kunnen zijn. Waar of niet? Ik begrijp het, maar Ik laat hier ook Mijn betoog rusten, geliefden. Je kunt heel goed geloven dat ongeluk op jouw wordt gedropt terwijl het helemaal niet van jou makelij is.

Vertaler: Anja