Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 13 augustus 2016

Heavenletter 5741: Ego Verschijnt in Vele Vormen / 13 augustus 2016

Ego Verschijnt in Vele Vormen
Brief uit de Hemel
13 augustus  2016


God zei:

Het refrein van het leven zoals gezongen op Aarde is verlies en winst, met een nadruk op verlies, zo als het lijkt.

Wie gaat naar de rechtbank om een aanklacht in te dienen voor een op een vergissing berustende winst van het inkomen? Niemand klaagt een autobedrijf aan voor de auto’s die de verwachtte benzine kilometerprijs overschrijden. Niemand vervolgt wie dan ook voor het op de wereld helpen van een onverwachte derde baby, evenmin zouden zij dat doen!

Niemand klaagt over het winnen van een miljarden € of $ loterij. Niemand klaagt over het vinden van een biljet van twintig euro langs de kant van de weg. Niemand klaagt over het behalen van winst tenzij het een toenemen van gewicht is of  trammelant.

Er zijn tal van klachten wanneer iemand zijn gezichtsvermogen verliest. Dat zou jij ook, begrijpelijk, maar waar was al de dankbaarheid voor jou gezichtsvermogen, al die jaren, toen je jouw ogen nog goed kon gebruiken?

In deze dagen, wordt leeftijd vaak gezien als een achteruitgang van sterkte, toch is leeftijd is vaak een winst aan wijsheid en soms, een behalen van geweldige wijsheid en buitengewone goedheid van hart. Je kan echt niet zeggen dat je niets geleerd hebt tijdens jouw rit op Aarde.

Ik maak er een punt van voor onthouding van gevoel van verlies, onthouding van jouw zien van verlies, het zien van de afwezigheid van iemand die jou dierbaar is, in het geheim vertrokken en ontvoerd naar de Hemel, als een overtreding op jou. Werkelijk, je kan verlies zien als iets wat je bezit hebt en van grote waarde was, van jou heimelijk  en onterecht is gestolen. Je zou het niet erg vinden de uitzondering op de regel te zijn en onsterfelijk te zijn, in termen van dit fysieke leven op Aarde.

Er zijn hier twee dingen om niet te vergeten, geliefde. Er zijn redenen voor de periode van jouw lichaam. Wat jij ziet als de dood heeft verdiensten achter de rug.

Het tweede ding is dat je in de eerste plaats niets bezit. Je kan er een document voor hebben, maar alles op Aarde, is bij de eindafrekening, uitgeleend, gehuurd of geleend of genomen of heeft zich verschanst of in beslag genomen. De dag om het gelag te betalen komt.

Er is een derde ding om je te herinneren. Niemand is eigenaar van iets. Ongeacht al de rechtbanken, is niemand eigenaar van iets. Geen rijkdommen, geen armoede. Geen zilver geen tin. En er zijn vele zaken die je ziet als van het allergrootste belang, die eigenlijk helemaal niet belangrijk zijn.

En een vierde ding. Er zijn mensen die hamsteren (die potten). Er zijn goede mensen die hamsteren voor later. Wat is een hamsteraar (potter) behalve iemand die niet genoeg kan verzamelen?

Wat is een gierigaard? Een gierigaard is iemand die veel goud heeft en angsten om het te verliezen. Wat heeft een gierigaard verkregen en wat heeft een gierigaard nooit gehad in zijn leven?

Veel van de dingen die je ziet als onbelangrijk, kunnen inderdaad van groot belang zijn. Ik spreek bijvoorbeeld over integriteit en liefde en gelach. Soms vergeten Mijn kinderen de vreugde en eenvoud en de reden waarom ze hier naar de Aarde kwamen. Werkelijk niemand is hier in  zijn essentie voor verworven bezit en opeenstapeling.

Een volwassene is iemand die deel kan zijn van iets, er zelfs blij mee kan zijn, het goedkeurt

Er zijn mensen die vriendschap kunnen verspelen en voor egoïsme kiezen. Er zijn mensen die anderen niet willen zeggen hoe laat het is.

Ze kunnen denken:
 “Waarom heeft deze persoon geen eigen horloge?”

Er zijn mensen die hun mobiele telefoon niet willen uitlenen aan iemand, omdat ze degene niet mogen die de mobiele telefoon voor een minuut wil lenen. Er zijn mensen die vinden dat het vragen aan een vriend om een lift, een opgelegde last is.

Wie is rijk en wie is arm? Dit alleen laat niet zien wat een mens kan, begrijp je. Er zit meer achter het hele verhaal van een mens, achter wat hij makkelijk kan geven of niet, want niemand wil heiliger zijn dan gij.

Eigengerechtigheid is evenmin zo’n groot bezit.

Ik vertel je dit: je hebt iets te leren van alles en iedereen. Je kunt het niet ontkennen dat je iets te leren hebt, kun je? Voor sommige kan het nodig zijn hun harten te vinden en vanuit hier te geven.

Sommigen mogen leren om hun hart te vinden en van daaruit te geven. Sommigen mogen leren om zich de vreugde van het geven te herinneren, terwijl sommige mogen leren niet ook nog een zondebok te zijn .

Helaas, het ene uiterste of het andere lijken in staat een truc van het ego te zijn.

Vertaler: Anja