Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 12 augustus 2016

Heavenletter 5740: De Kunst van Het Loslaten / 12 augustus 2016

De Kunst van Het Loslaten
Brief uit de Hemel
12 augustus 2016


God zei:

Er is een uitdrukking: “Alles is voorbij.” Je kunt dit met droefheid zeggen. Of misschien, zeg je het met opluchting: “ Nu, trek ik mijn handen ervan terug, ik neem er afstand van.”

Het zit zo: Iedere ervaring die je hebt zet zich vast in jou. Dus in dat opzicht, is niets ooit voorbij. Je mag het vergeten. Je gaat wel degelijk verder vanuit het verleden, toch heeft de ervaring zijn stempel gedrukt.

Natuurlijk, de stempel (het spoor, het merk) van iedere ervaring is zoals jij het ziet. Wanneer je een ervaring anders bekijkt dan op de manier zoals je dat vroeger deed, is de stempel die het achterlaat anders gevormd.

Dus, heel het verleden is zoals jij het bekijkt. Al jouw ervaringen in het leven zijn jouw indruk ervan. Jij ziet wat jij ziet. Er is meer dan één manier om hetzelfde ding te bekijken. Of je een schurk ziet of een engel, het is jouw waarneming. Jouw waarneming laat zijn typische kenmerk achter.

Jij, de vertolker, verklaart het, vat het zo op. Wat dan ook jouw verklaring of uitleg van een incident of van het hele leven mag zijn, dit is hoe jij het ziet en dat is de waarheid voor jou. In de komende jaren, kun je het anders gaan zien. Je kan natuurlijk een andere indruk krijgen van een moeder of vader, bijvoorbeeld. Het leven heeft jouw een groter begrip gegeven en nu heb je een tweede indruk. Het is goed om verkregen begrip te hebben, maar dit is niet iets wat je kan commanderen. Je kan niet een nieuw begrip uit jezelf wrikken.

Je zou het idee geweldig vinden van het loslaten van al dat je verzameld zou kunnen hebben. Je zou het geweldig vinden om er klaar mee te zijn. Je zou het heerlijk vinden als het voorbij is. Je zou het heerlijk vinden als het weg is.

Je kunt heel goed bewust het verleden achter je gelaten hebben. Ik nodig je uit om het te laten gaan. Laat het verleden rusten zo goed als jij kunt op elk gegeven moment.

Tegelijkertijd, nadat gezegd is, dat zoveel van jouw hedendaagse ervaringen reflecties zijn vanuit het verleden. We zouden kunnen zeggen dat je oude signalen aan het volgen bent. Tegen je huidige wil, kan je nog steeds oude signalen aan het volgen zijn. Het kan voor jou misschien niet zo eenvoudig zijn om oude signalen weg te vegen.

Toch, mensen die niet zo liefdevol behandeld zijn als Wij zouden willen dat ze zijn geweest, er zijn er velen die boven uit hun eerdere waarnemingen zijn uitgestegen.

Uit as, kan vervolmaakte vriendelijkheid groeien. Uit ongeduld, kan geduld zichzelf onthullen. Uit angst, kan liefde bloeien. Zelfs een roos heeft doornen en toch, is een roos nog altijd mooi.

Dus ondanks de merktekens van het verleden die blijven, groeien rozen en vrede in jouw hart kan ook groeien. Al wat jij verlangt kan groeien. Het groeien heeft geen constante inspanning nodig. Moeite werkt niet zo goed in subtiele kwesties van het hart.

Wat je gewoonlijk wil bereiken komt van wensen. Wens vrede in jouw hart. Ik ben hier om jou te vertellen dat het wissen van negatieve effecten vanuit het verleden, mogelijk is. Je kunt en je hebt en je wilt.

Er kunnen vuiltjes zijn achtergelaten na het wissen van het verleden. De effecten van voorbije ervaringen en eerdere uitleg of verklaringen, ze verlichten. In weerwil van vuiltjes/vlekjes, lelijke zwanen uit het verleden, kunnen mooi worden.

Alles kan boven de as uitverrijzen, je doet dit iedere dag. Je kan heel de dag kauwgom kauwen en er komt een moment dat je het weggooit. Er kan smaak achtergebleven zijn in je mond, doch de smaak vervaagt.

Het leven is als het water dat jouw wast. Water stroomt (vloeit) en het neemt belemmeringen weg. Water kan keien weggesleten hebben. Je kan het wegspoelen van de keien niet zien terwijl je toekijkt, maar je kunt heel goed weten, ongezien, dat keien aan het wegspoelen zijn.

Alles en nog wat is mogelijk in de Hemel en op de Aarde. Dit betekent dat er niets onmogelijk is. Er is niets onmogelijk voor jou.

Wens en wat je wenst kan tevoorschijn komen. Wat je wenst hoeft niet te voorschijn te komen. Als jouw wens te voorschijn moet komen, dan houdt je je eraan vast. Je kunt het niet laten gaan  door je eraan vast te houden.

Het is niet dat het leven jou iets verschuldigd is. Het is dat jij je aanspraken kan laten gaan met een lichte streek als van een verfkwast, immer zo zachtjes.

Het Leven op Aarde is een andere naam voor de Kunst van het Loslaten.

Vertaler: Anja