Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 9 augustus 2016

Heavenletter 5737: Niet Langer Heb Je het Gebrul van een Leeuw Nodig / 9 Augustus 2016

Niet Langer Heb Je het Gebrul van een Leeuw Nodig
Brief uit de Hemel
9 Augustus 2016


God zei:

Je leeft je leven. Het is niet jou bedoeling om een held te zijn. Je wordt ook voor die tijd geen held. In een handomdraai kun je een held worden, zelfs als je nooit hebt geweten dat je het in je had.

Iedereen heeft binnenin zich de ingrediënten van een held. Het heeft wat gelegenheden nodig om je heldendom te laten verschijnen. Het is een andere persoon of personen, die jou de gelegenheid brengen om de held in jou naar buiten te brengen.

Er zijn ook de kleine dagelijkse aanleidingen die je naar een stil heldendom leiden. Je bent geen martelaar. Dat ben je niet. Je bent niet lijdzaam. Je kiest om je hart te geven om anderen te kalmeren. Je mag zelfs niet eens noemen wat je geeft als geduld, want het schijnt jou natuurlijk toe om vrede aan anderen te schenken. Je ziet jouw leven als een associatie voor Onmetelijkheid van een soort waarin je kalm gehoor geeft aan degenen die met temperament en ongeduld kunnen optreden. Je ziet anderen in een ander licht dan de manier waarop je altijd de anderen gebruikelijk zag, want jij bent niet de persoon zoals jij dacht dat je was.

Misschien is het voldoende te zeggen dat anderen hun eigen haastige reflectie kunnen zien in jou. Ze kunnen ongeduldig zijn met jou en zelf intolerant zijn, terwijl daarentegen jij jouw eigen reflectie kunt zien in hen. Nu ben je in staat om hen het aanzien voor henzelf te geven waar ze naar verlangen.

Natuurlijk, zij zijn meer waard dan zij weten en de wereld weet. En, natuurlijk, jij denkt niet na over jouw waarde, maar liever hoe je anderen hun pijnlijke harten kunt geruststellen/ontlasten. Jouw vriendelijkheid en geduld zijn de jouwe om te geven en dus geef je.

Terwijl anderen al snel somber worden, kijk jij  naar wat er achter zit  en wat het werkelijk is waar zij naar verlangen, en je geeft het graag aan hen.

Je stelt geen grenzen aan het geven. Je denkt over anderen, op de manier van, hoe je hun leven kunt opvrolijken. Je hebt meer dan genoeg licht om te geven.

Je bent geen voetveeg. Je kiest ervoor om de stilte die van jouw is te geven.

Je reageert niet echt. Iemand maakt spottende opmerkingen over jou – je kiest ervoor om niet terug te spotten, niet uit lafheid noch door zelfbeheersing. Je doet gewoon hetgeen in je hart is. Je kiest om  dienstbaar te zijn aan Mij.

Waar iemand boosheid ziet, kun jij pijn zien. Waar iemand strijd ziet of wraak, kun je zoeken naar het bieden van verlichting en verlossing. Je gaat verder dan de gebruikelijke typische aanpak. Je gaat veel verder dan het concept zoals: Ik zal je terug geven volgens maatstaf die je mij geeft.

Sommigen zullen misschien zeggen dat je een sterke stille moed hebt en toch krijg je niets in ruil voor jouw nobelheid. Dat is het nu juist; Jij kijkt niet uit naar een beloning of wederdienst. Je rekent daar niet op. Je geeft jouw door God gegeven kracht gratis aan een ander. Jij komt om God te dienen, en dus, geef je  liefde aan degenen die misschien geen liefde kennen zelfs niet wanneer het recht voor hen is. Je bent niet op zoek naar dringendheid. Wanneer anderen dorstig zijn, ben jij op zoek naar water om hun te drinken te geven.

In plaats van dansen, kun je anderen zien kibbelen, gereed voor een discussie over hun rechten en privileges. Jij luistert naar hun rechten en privileges en ontkenningen. Je ziet die anderen vol met strijd, trachtend voor hun rechten op te komen, dus je geeft ze hun rechten. Dit is mede jou privilege.

Misschien ben je eenvoudig op een plaats waar het geen zin heeft om ruzie te maken over wat er op lange termijn niet toe doet.

Dit heeft niets te maken met jezelf in opspraak brengen. Dit heeft te doen met het in het Hoogste dienen van God. Je schiet in de hoogte. Je geeft jouw respect aan degenen die zelfs diep geraakt zijn. Door jouw zwijgen en jouw kracht, reik je naar beneden, om ze hoger op te trekken.

Want iedereen wil je eer aandoen, je stijgt hoger. Waar is je ego heengegaan? Het is verdwenen. Je hebt vrede gesloten. Je hebt niet langer leeuwgebrul nodig, Je kan nu de stilte heel goed horen. Je hebt uitgevonden hoe lief te hebben, en dus, nu heb je lief.

Vertaler: Anja