Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 8 augustus 2016

Heavenletter 5736: Volg Jouw Eigen Ster / 8 Augustus 2016

Volg Jouw Eigen Ster
Brief uit de Hemel
8 Augustus 2016

God zei:


Kijk naar jouw succes.

Net als je moeder je verteld zou hebben: “ Loop niet door de modder onderweg naar school. Speel niet in de modder onderweg naar huis”, Ik vertel jou om weg te blijven uit de modder van je gedachten. Dompel jezelf niet onder in de modder. Maak het water van jouw gedachten niet modderig.

Blijf weg van vertrapte gedachten. Kijk naar succes. Aanvaard de redenen niet waarom een project van jou zou kunnen mislukken. Mislukken gaat jou niet aan. Ontmoedig jezelf niet van wat je verlangt. Flirt niet met de adviezen die de wereld geeft. Luister niet naar berichten over hoeveel mensen er gefaald hebben. Luister niet naar statistieken. Luister niet naar al het realisme in de wereld. Zweer het af om realistisch te zijn zoals de wereld realisme definieert. De wereld lijkt te verlangen jou op je plaats te houden.

Hoeveel keren heeft Christopher Columbus Nee horen zeggen? Hij nam geen van de weigeringen ter harte die de Koningen hem gaf voordat zij ja zei, om zijn reis te financieren om te bewijzen dat de Aarde rond is! Columbus zette koers naar India. Hij bereikte India niet, maar hij ontdekte de Amerika’s en daardoor maakte hij kenbaar dat de wereld rond was.

Wanneer je succes verlangt, luister dan naar succesverhalen. Wanneer je geen succes wenst of je wilt zelfs eigenlijk niet eens gaan voor succes, dan doe je er goed aan te luisteren naar de niet succesvolle verhalen. Daar is
een overvloed van.

Kijk uit met wie je omgaat.

Onvermijdelijk, stijgt de dageraad elke ochtend. De hele nacht, komt de dageraad niet . Een minuut voor de dageraad komt, is er geen dageraad. Dan is er, voor je ogen, een flauw vermoeden dat de zon verschijnt.

Betekent dit dat elke wens waar je voor werkt, vlak voor je ogen  gerealiseerd gaat worden? Nee, dat doet het niet. Waarom zou je dit dan mislukking noemen? Waar de wereld naar refereert als mislukking, heeft ook geleid tot succes. Niet geschoten is altijd mis. Het is geen vereiste dat je een daverend succes bent.

Vallen en opstaan hebben ook hun plaats.

En toch komen alle dromen niet uit. Ach, maar voor de droom gaan is al een succes op zichzelf.

Het idee van mislukking is een extern concept. Wanneer je niet weet hoe je een wiskundig probleem op kunt lossen, maakt dat jou nog geen mislukking. Wie zegt dat? Wees er zeker van dat jij dit niet zegt.

Als anderen je tekort willen doen, laat ze maar. Jij bent, ik doe mijzelf nooit tekort. Je bent er niet om de normen van de wereld over te nemen als jou normen. De wereld maakt veronderstellingen. De wereld vermengt te veel meningen met elkaar en presenteert ze als waar.

Laten we het ronduit zeggen:

De wereld weet maar al te vaak niet waarover het spreekt. De wereld op zich heeft zelfs toegegeven dat er vergissingen worden gemaakt. Eens was het heilig dat de Aarde plat was. De Aarde is wat het is ongeacht wat de wereld zegt wat het is. De vorm van de wereld is niet afhankelijk van wat de wereld zegt hoe het is. De Aarde heeft de goedkeuring van de wereld niet nodig.

En jij ook niet.

Laat de mening van anderen bij jou niet de overhand krijgen. Wees je eigen waarzegger. Wees je eigen inschatter. Wees je eigen denker, je eigen beslisser, wees je eigen (onder)zoeker, jouw eigen Ster in de Hemel.

Wat doen al die meningen van de wereld ertoe?

Twee meningen in de wereld zijn van belang – die van jouw en Mij. Mijn mening is geen mening. Wat Ik zeg dat jij bent, dat ben jij. Ik zeg dat al de mogelijkheden in de wereld en verder er voor jou zijn om te groeien en te doen zoals jij wenst. Wanneer jij iets wenst met heel jouw wil, wie durft dan te zeggen dat je het niet kunt bereiken? Wie durft dan te zeggen dat de wereld het beter weet dan jij? Hé, het kan goed zijn dat jij het juist ziet en de wereld niet. Alles wat jou beperkt is omgegrond.

Jij bent een wonderdoener. Wees het, dan.

Vertaler: Anja