Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 7 augustus 2016

Heavenletter 5735:Jij Wilt dat het Leven Is Wat Jij Zegt / 7 Augustus 2016

Jij Wilt dat het Leven Is Wat Jij Zegt
Brief uit de Hemel
7 Augustus 2016

God zei:

Het leven is een bries. Echter, jij fantaseert het Leven als moeilijk. Je richt parameters op voor het Leven en vertelt het Leven dat het zo ver kan gaan en niet verder. Je zet hekken (afscheidingen) neer en valt het Leven aan voor het zijn wat het is, wanneer jij er niet van houdt buiten de grenzen te stappen waarover jij wil beslissen. Je kunt denken dat het Leven je bestookt. Jij bent de verbieder. Je zou graag het Leven willen beheersen, van het Leven een gevangene maken van jouw voorkeuren en aversies. Je zou graag het Leven om je heen willen organiseren en het vertellen wat het mag en niet mag doen.

Het Leven is niet onverzoenlijk. Je houdt er niet van dat het Leven zijn ding doet.
Je denkt dat het Leven buiten de lijnen is. Je zou het leven graag willen beknotten. Er zijn dansen die je voorkeur hebben en dansen die je niet doet. Als jij je zegje mocht doen, zou het Leven niet als Leven zijn. Je denkt dat je het zou kunnen verbeteren.

Je kunt verklaren dat het Leven niets te maken heeft met in Leven zijn. Je kunt voelen dat het Leven geen recht heeft om jou op te halen en te vragen om te dansen en uit jouw doen te halen. Je wilt dat het Leven op jouw deuntje danst. Je wilt de dansen van jouw keuze dansen. Je wilt dat het Leven een restaurant is, waar jij het menu samenstelt volgens jouw wensen en zelfs grillen, op een gegeven moment.

Je vecht met het Leven. Je biedt weerstand. Je wil het Leven verhinderen. Je vind geboorte niet erg, maar je weigert de dood. Je zou de dood buiten de wet verklaren, wanneer je jezelf wapent met gerechtigheid.

Wordt wakker. In het Leven of in de verkeerde benaming, genoemd dood, ben je in Mijn armen. Jouw ‘verstand’ en hart zijn beladen met ideeën over gevaar. Je legt jezelf in knopen en geeft het Leven de schuld voor het het zich aan jou opdringt, toch vergeet je dat Ik bij jou ben.

Je verzint verhalen. Waarin je romances uit denkt, maar je bedenkt ook tragedies. Je zou werkelijk willen dat het Leven een show zou zijn. Je zou iedere centimeter van het Leven willen kiezen. Dat jouw prins zou komen. Je zou de hele scene naar jouw hand willen zetten. Je zou jouw script schrijven.

Onbekend voor jou, wie deel uit maken van het Leven – je bent niet afgescheiden van het Leven – je schrijft jouw script. Je zoekt, zoekt er wijd en breed naar. Je put uit drama en je mag aangeven wanneer er inbreuk gemaakt wordt op jouw rechten en privileges. Je debatteert met het Leven zelfs jaren na een gebeurtenis. Je wil dat het Leven zich omkeert op jouw aandringen.

Het is jij/jullie geliefden, die het Leven hebben te nemen zoals het komt.
Protesteer tegen een bewolkte dag zoveel je wilt. Protesteer tegen de regen. Protesteer tegen de droogte. Protesteer tegen de warmte en tegen de sneeuw. Waar heb je het idee opgedaan dat het Leven wordt verondersteld jouw op je wenken te bedienen en je alleen heldere luchten brengt en lekkernijen en  delicatessen die jij adoreert?

Het Leven  is nooit, niet in orde. Het Leven volgt zijn pad. Wat als je zou kunnen mikken op het accepteren van het Leven? Wat als je jouw ‘verstand’ van het idee af zou kunnen helpen dat je moet beslissen als een scheidsrechter en oordelen over het Leven? Als, vanuit jouw perspectief, het Leven je met een stoot omverslaat, wat dacht je van opstaan en jezelf verheffen boven jouw aanslagen?

Wordt vrienden met het Leven. Schudt er handen mee. Wees gelijk aan wat het Leven jou aanreikt.

Het Leven is je tegenstander niet. Het Leven kan niet alle bloemen zijn die je zou willen plukken. Het is misschien niet het seizoen voor jouw favoriete fruit. Dit seizoen komt wel weer. Als het Leven alleen rozengeur en maneschijn zou zijn, dan zou jij, jouw kennende, dit aanbod evengoed af kunnen wijzen. Je zou echt moe kunnen worden van het Leven als het allemaal tip-top in orde zou zijn.

Het Leven in de wereld is een mix. Het Leven in de wereld gaat over contrast. Het Leven hoeft geen fluwelen handschoenen aan te doen. Waar heb je het idee vandaan dat het Leven wordt verondersteld om gunsten te verlenen aan jou zoals jij gunsten begrijpt? Waar heb je het idee gekregen dat  het menselijk Leven een tragedie is? Wie zegt dat? De wereld heeft gewild het Leven geoordeeld. Wie kan zeggen dat het Leven hardvochtig is? Wie kan zeggen dat het Leven oneerlijk is? Wie heeft het recht om het Leven in te korten en in de kiem te smoren? Wie kan verklaren dat het Leven geen weldoener is, in weerwil van wat je denkt?

Stellig , het Leven leert jouw geen gehechtheid.
Je kunt een onwillige leerling zijn.

Vertaler: Anja

Voor de lezers:
‘mind’ er zijn meerdere betekenissen qua vertalingen voor de ‘mind’
verstand/geest/gedachten/gevoelen/ziel/gemoed en zelf mening, opinie, gezindheid, neiging, lust en zin;
Ik verwijs jullie graag naar De Cursus in Wonderen:  over MIND – SPIRIT.