Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 22 augustus 2016

Heavenletter 2944: De aanzet tot Mirakels / Geplaatst 22 augustus 2016

 De aanzet tot Mirakels
Brief uit de Hemel
Geplaatst 22 augustus 2016God zei :

Het is gedaan met grenzen. Waar heb je die voor nodig? Ze houden je vastgeketend. Wees een vrij man, zonder aan oude gedachten vastgeroest te zitten. Gelijk wanneer je jezelf dit hoort denken: "Ik kan dat niet, niemand kan het, het is onmogelijk," denk dan opnieuw.
Gelijk wanneer je jezelf dit hoort zeggen: "Hier ben ik niet goed in" of dat is niet wie ik ben," verander je woorden.

Ja, jij, die in Mijn ogen perfect bent, Ik zeg je om je gedachten te veranderen. Geef ze af. Het is tijd dat ze gerecycleerd worden. Ruil oude gedachten voor nieuwe. Ruil ze zelfs niet. Je wil toch niet dat iemand anders je oude denken heeft. Gooi het oude denken van je geest af. Gooi het in de vuilnisbak. Dat oude denken was toch niet van jou. Je hebt het gewoon aangenomen. Je hebt het gekopieerd. Je dacht dat het goed was. Maar, zonder je te willen beledigen, het was voor niets anders goed dan voor een nederlaag.

Gehoorzaam de statuten. Laat je geest anders vliegen. Laat je gedachten razen. Er is niets in de hele wereld dat je door je gedachten niet kunt veranderen. Er is niets in de wereld dat je hoeft  te belemmeren. Het is enkel, als je toestaat om belemmerd te worden, dat je wordt belemmerd.

Je geest is vrij, geliefden. Je hoeft niet jouw gedachten te laten controleren. De gedachten van anderen hoeven jouw gedachten niet in te perken. Wees het vrije Wezen dat je bent, ongeacht de omstandigheden, ongeacht of de mensen nee tegen je zeggen of niet, ongeacht de mensen je vreemd aankijken, ongeacht je eigen gedachten. Daar zit de beklaagde, jouw eigen twijfels, en wat zijn je twijfels anders, dan je eigen gedachten? Verban zelf-twijfel. Verban het voorgoed.

Jij bent de kapitein van je schip. Jij bent de roerganger. Jij bent degene die aan het roer van je leven staat. Het levenswiel is in jouw handen. Je leven werd je gegeven, om het te besturen, niet gewoon maar om gelijk welk schip voor je uit vaart te volgen.

Wees een vrij wezen, geliefden. Laat de wereld doen, zoals werelden doen, en wees heer en meester over jezelf. Verwerp de samenleving niet. Verwerp jouw eigen gedachten. Kam andermans haar niet. Kam dat van jou.

Hou je gedachten hoog, en je hart zal zijn schouders naar achteren houden, en het zal een gelukkige toon slaan. Als je hart beschadigd werd, dan hebben je gedachten het beschadigd. Wat je gedachten ook gedaan hebben, je gedachten kunnen het teniet doen. Geloof niet voor één minuut dat het te laat is. Laat en vroeg, te laat, te vroeg -- dit zijn allemaal tijdelijke woorden van de wereld. Er is geen te laat; er is geen te vroeg. Alles is nu, en je kan je gedachten heropbouwen en daardoor ook je leven, nu meteen, voor je eigen ogen.

Wie zegt dat je geen nieuwe ledematen kunt laten groeien? Wie zegt dat een hart niet kan hersteld worden? Je kan hergroei en herstel als een mirakel aanzien. Wel, geliefden, wat is dan zo vreemd aan mirakels? Denk je dan dat ze zo zeldzaam zijn? Mirakels zijn er aan tien cent per dozijn. Kijk om je heen, het is allemaal een mirakel. Waarom dan het ene mirakel toelaten en het andere niet? Wie ben jij, dat je mirakels moet halveren? Wie ben jij om te beweren dat het ene mogelijk is, en het andere niet? Wie ben jij dat je de aanzet van een mirakel moet tegenhouden? Wie ben je dat je nee tegen mirakels moet zeggen? Wie ben jij dat je moet ontkennen wat Ik hier vertel?

Wie ben ij dat je kan zeggen dat het leven maar zo ver kan gaan en niet verder? Wie ben jij dat je het leven in een pakje kan verpakken, en het tegen uitbreiding kan weerhouden? Wie kan, hoe dan ook, in het leven geloven, zoals het voor je neus is uitgestald? Het leven zelf is niet logisch.

Misschien is het nu voor jou de tijd om de logica opzij te gaan gooien en gewoon met leven verder te lopen, en uit te kijken naar waar het je brengt en te zien wat het ontketende leven voor je kan doen. Het kan wonderen verrichten. Wel, het kan bergen verzetten. Weet je dan niet dat alles al aan het bewegen is, nu op dit moment?

Vertaald: Leen