Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 29 augustus 2016

Heavenletter 193: Simpelheid / Geplaatst 29 augustus 2016

Simpelheid
Brief uit de Hemel
Geplaatst 29 augustus 2016


God zei:

De eenvoud van eerlijkheid. De natuur is eerlijk. Er is geen ontkenning in de natuur. Het is wat het is. Er is geen huichelarij. En een iep probeert geen eik te zijn. Koude heeft niet de pretentie, dat het niet koud is. De natuur accepteert zijn briesjes en stormen en het houdt van wat het ook is en wat het doet. De natuur geeft volledige uitdrukking van zichzelf. Het drukt Mij uit.

En ij bent een deel van de natuur. Je kunt proberen iets anders te zijn, maar jij bent natuur en jij bent er een uitdrukking van. Dat betekent dat je een uitdrukking van Mij bent.

Jij, wellicht, hebt jezelf verstopt of je hebt geprobeerd om opgemerkt te worden. De natuur verbergt zich niet, noch doet het de aandacht op zichzelf vestigen. Het is gewoon zichzelf. De natuur is bestaan. Jij bent bestaan.

De natuur blaast zichzelf niet op. Het kleineert zichzelf ook niet. De natuur is niet aan het denken over hoe er uit te zien of wat er van gedacht wordt. De natuur zijn aandacht is op Mij en zijn uitdrukking van Mij.
Daarvoor, drukt de natuur zichzelf uit.

De natuur probeert zich niet aan te passen met verwachtingen. Het probeert je niet te behagen. De natuur doet zichzelf niet weerhouden.
De natuur weet niet van weerhouden. De natuur weet over uitdrukken.

De winter probeert zich niet door te laten gaan als zomer. De zomer probeert niet om winter te zijn. Een rode bloem probeert niet om een roze te zijn of een witte of een gele. Een rode bloem komt tot bloei in zijn roodheid. We kunnen het geen trots noemen, maar we kunnen het identiteit noemen en waarheid. We kunnen het noemen meer dan aanvaarding. Het heeft geen behoefte voor aanvaarding omdat het eenvoudig aan het zijn is wat het is. Het kent geen andere manier.

Er is geen debat over. Geen beslissing is genomen. Een bloem bloeit en dat is het. Het laat zijn bloei vallen, om zichzelf bijeen te brengen voor een ander seizoen.

De natuur kent vrijheid. Het heeft de vrijheid om zichzelf te zijn.

Maar denk niet dat de natuur zelfzuchtig is. Het speelt zijn rol. Het werkt op elkaar in. Het gaat niet voorop op zichzelf. Het treedt op de voorgrond wanneer het zijn beurt is om naar voren te komen. Het wacht ook niet werkloos aan de zijlijnen. Het is zijn kracht aan het rangschikken. Het maakt zich klaar om de waarheid op te nemen. De natuur zichzelf bevorderend is niet minder dan wanneer het bloeit. Er is geen ontevredenheid in de natuur.

Het getij dat stijgt en het getij dat wegebt hebben de gelijke geluk. Het inkomende tij en het uitgaande tij hebben gelijke vreugde. Ze maken zichzelf kenbaar. Ze laten zichzelf aan Mij zien.
Ze bewegen voor Mij en ze staan voor Mij stil.

Maar stil staan is altijd bereidheid. Stil staan is gewoon het moment voor een actie. Het is een samenhang. En een actie is na de bereidheid en precies voor het terugkeert naar rust weer in zijn bereidheid.

De natuur is niet zelfbewust. Het heeft geen verlegenheid. De natuur is te bewust van Mij om aandacht te besteden aan zichzelf. Het zich uitdrukken is niet aandacht besteden aan. Het zich uitdrukken is bestaan.

De natuur zegt niet, “ Ik ben nu aan het bloeien”. Het bloeit.
De natuur zegt niet, “Kijk naar mij”. En toch kan je het niet helpen om naar de natuur te kijken  omdat het zo trouw is aan zichzelf en aan Mij.
En het natuurlijke in het leven trekt je aan omdat je hetzelfde bent.
Je bent zo vertrouwelijk met de natuur. Het kent je goed. En jij kent zijn kameraadschap.

Jij bent een eerlijke bloem op de Aarde.

Groei daar. Groei naar Mij. Kijk op. Bereik de Zon. Verstrengel je met de natuur. Heb roze wangen. Laat je ogen opfleuren. Doe ze in de nacht dicht.
Handel en rust. Slaap en wees wakker. Wat komt eerst? Hoe kan je het weten? Ze komen samen. De één is niet zonder de ander.

Maar Ik slaap nooit. En vooralsnog ben Ik bij je terwijl je slaapt.
En Ik ben wakker met je als jij wakker bent.  Ik ben gelukkig om met de volheid van jou te zijn. Ik zwem in vreugde van het plezier dat Ik heb van jou, want de Mijne is de natuur van jou. Jij bent Mijn natuur. Ik ben de jouwe.

Vertaler: Anja