Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 19 augustus 2016

De Raad “Het Gebied Bespelen” /17 Augustus 2016 / Ron Head

De Raad
“Het Gebied Bespelen”
17 Augustus 2016 / Ron Head

Het gebied waar wij naar refereren is wat velen noemen de Alles Dat Is. Jullie hebben heel veel andere namen ervoor, en oorlogen werden gevochten over wiens naam ervoor correct was. Geen naam ervoor is zo correct, dat een andere naam ervoor verkeerd is. En dat is accuraat omdat geen naam ervoor het ooit in diens volledigheid zal omschrijven. En geen naam die wij jullie kunnen geven zal dat ook doen. Dit feit werd door velen gebruikt om jullie te manipuleren. Zoals door sommigen onderwezen wordt, is de naam niet de Maan. Het is een vingerwijzing naar de Maan. Met andere woorden, ervaring is de enige manier.
Maar wat wij wensen te bespreken vandaag is hoe jullie dit gebied mogen gebruiken om jullie leven te veranderen om meer te zijn zoals jullie het wensen om te zijn. Zoals jullie heel goed weten, worden er aanzienlijk veel methodes onderwezen. Dat is niet zodat er over de methodes gevochten kan worden. Het is, zodat jullie kunnen kijken naar het menu en kunnen kiezen wat vandaag het beste voor je kan werken. Je mag gewaarworden dat je een andere keuze op een later tijdstip moet maken. Het verstand neigt ernaar om de focus te verliezen wanneer het gepresenteerd wordt met dezelfde keuze gedurende welke tijdsduur dan ook. Dus mag je het geweldig doen met geleide meditaties gedurende een poosje en dan ontdekken dat je iets anders moet doen om je aandacht aan te scherpen en de volgende stap in je voortgang te maken. Het is ook mogelijk, natuurlijk, dat dit niet op jou van toepassing is. Nogmaals, dit maakt niet de ene manier correct en de andere incorrect. Wat correct is, is wat voor jou werkt. Houd je eigen raad vast en je zult je geen zorgen hoeven te maken over wat een ander mag denken.
Welnu, wat aangaande deze zaak van manifestatie? Je wenst te manifesteren omdat je een gewaarwording hebt dat er iets ontbreekt in je leven. Wij zouden je kunnen vertellen, en terecht, dat er waarlijk niets ontbreekt in je leven. Maar natuurlijk, ben je gefocust op het gedeelte van je leven dat je in deze tijd waar kunt nemen. En dat het geval zijnde, heb je wensen. Wat is het doel van een wens? Waarom heb je het? Heb je het slechts zodat jij je leven lang kunt doorbrengen met te proberen het te verwijderen? Of heb je het omdat ergens, zeer diep in je bewustzijn je weet dat je niet het leven leeft waar je in de grotere werkelijkheid aan gewend was? Je weet dat je meer bent dan je waarneemt. Je weet dat de werkelijkheid niet is zoals jij het waarneemt. Soms manifesteert dit zich zelfs als, “Wat doe ik hier in hemelsnaam?”
Dus hier ben je. En je hebt een wens. Dus wat? Dus, gebruik het. Welnu, een nieuwe luxueuze auto willen is geen verkeerd iets. Een woning met vijf slaapkamers, met een zwembad en jacuzzi willen is niet verkeerd. Je mag zeer duidelijk willen zijn over waarom je deze dingen wilt. Dat zou zeer goed een betekenis kunnen hebben aangaande of zij in je leven verschijnen en wat voor effect zij op je vooruitgang hebben. En vast en zeker zullen er dingen zijn waar jij je op zou kunnen focussen die een groter effect op je vooruitgang zouden hebben, als vooruitgang werkelijk is wat je wilt. Maar wat bedoelden wij met onze titel ‘Het Gebied Bespelen’?
Wel, wat het ook is waar jij je comfortabel over voelt het gebied te noemen, het gebied is samengesteld van energie. Het is vibrerend. Het is elektromagnetisch. Het omvat een compleet spectrum van alle frequentie niveaus. Het is geen oude knorrige en veeleisende man die ergens hoog daarboven zit en bliksem en lekkernijen uitdeelt. Het is wat het is. Het omvat alles. Wel, het omvat zelfs jou. Een subatomair deeltje aan de andere zijde van het Universum is er een deel van en aldus ben jij dat ook. Aldus is je geest dat. Heeft die planeet daarginds meer recht om te zijn dan jij dat hebt? Natuurlijk niet. Wanneer je zegt Alles Dat Is, benoem jij jezelf. Je vibratie, met andere woorden, is een integraal deel van dat gebied.   
En in dat gebied, worden gelijke dingen naar elkaar aangetrokken. Misschien heb je dat eerder gehoord? Ja. En hoe groter de energie van een ding hoe meer aantrekkingskracht het zal hebben naar anderen dingen die hetzelfde zijn. Sterke magneten trekken andere magneten beter aan. Welnu, wanneer je een wens hebt, zeg om je vibratie te verhogen, heb je iets gecreëerd met vibratie. Je gedachte is een iets. En nu, hoe versterk je diens vibratie?
Welnu, wij gaan jullie hier niet iets nieuws vertellen. Wij hebben jullie dat verteld. Jullie hebben deze dingen gedurende vele duizenden jaren gedaan. Jullie kunnen mediteren, jullie kunnen intenties doen, jullie kunnen chanten, enzovoorts. Maar wat wij willen dat jullie doen is om te beginnen te beseffen dat jullie inderdaad iets aan het doen zijn. Jullie zijn, in feite, iets aan het doen dat zal werken. En dat is omdat jullie gedachten, specifiek emotioneel geladen gedachten, iets opladen dat je gecreëerd hebt. Je maakt het alsmaar sterker.
Welnu, er zijn andere dingen om in overweging te nemen, twijfel, opgeven, gevoelens van onwaardigheid, en andere. Maar zo onderhand hebben de meesten van jullie een grote hoeveelheid aan werk gedaan met het opruimen van deze dingen. En denk eraan, die planeet die wij noemden heeft niet meer recht om te zijn dan jullie dat hebben. Alles dat jullie echt nodig hebben is dat jullie zo nu en dan een peptalk en herinnering krijgen van wat jullie aan het doen zijn.  
Ta-Da!! Wij hebben jullie er net eentje gegeven.
Wij hebben ook de kans genomen om jullie nochtans een volgende kans te geven om onze aanwezigheid te voelen. Wij maken ook deel uit van dat gebied, en dus zijn wij altijd bij jullie in de buurt, maar iedere keer dat wij in staat zijn om jullie focus geplaatst te krijgen op dat feit, groeit jullie bekwaamheid om ons te voelen/bespeuren veel sterker. Voor velen van jullie is het een gegeven geworden. Wat veronderstellen jullie dat de volgende stap in die voortgang zal zijn? Wanneer jullie eenmaal weten dat wij bij jullie in de buurt zijn, wat komt er vervolgens?
Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/
Copyright © Ronald Head. All Rights Reserved. You may copy and redistribute this material so long as you do not alter it in any way, the content remains complete, and you include this copyright notice link:http://oraclesandhealers.wordpress.com/