Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 30 augustus 2016

Dagtekst van Dinsdag 30 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 30 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

De liefde die de mensen voor ons hebben - een bron om te beschermen

"Er zijn mensen die van je houden en dat maakt je gelukkig. Je ervaart die liefde als een bron die niet ophoudt voor jou te stromen en waaraan je je altijd kunt laven. Dat is waar, maar wees aandachtig en voorzichtig: wanneer je bij deze bron aankomt, haast je dan niet om te drinken. Blijf bij haar stilstaan, rust uit van de lange weg die je hebt afgelegd, vang het water op in je beide handen, als in een schaal en breng het naar je lippen, traag, bewust en vol dankbaarheid. Als je erin slaagt de juiste houding te vinden, hoef je niet te vrezen dat dit water van de liefde ooit uitgeput zal zijn.

Dit is een beeld om je te doen begrijpen dat de liefde een onuitputtelijke bron is, op voorwaarde dat je ze weet te beschermen. Beschouw de genegenheid van de mensen nooit als iets dat zij jou verschuldigd zijn en waarvan je naar believen gebruik mag maken. Gedraag je dus met respect, met fijngevoeligheid, om de helderheid van dat water niet te vertroebelen."