Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 23 augustus 2016

Dagtekst van Dinsdag 23 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 23 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
De antwoorden van God bevinden zich in ons –

"Verschillende keren in hun leven moeten mensen beproevingen doorstaan die hen verplichten om zich de enige vragen te stellen die werkelijk belangrijk zijn: vragen die betrekking hebben op de zin van hun leven. En als men hun zegt dat zij de antwoorden zullen vinden in de religie, zullen de meeste zich verloren blijven voelen, in de leegte, want kant-en-klaar antwoorden verschaffen hun geen enkele hulp. Maar het gebeurt soms dat sommige wezens, overstelpt door het leed, zo diep in zichzelf keren dat zij uiteindelijk vanbinnen de antwoorden vinden. Het is niet de religie die hen helpt, het is niet het geloof dat hen helpt, maar zij vinden het geloof omwille van de ervaring die zij aan het beleven zijn.

De waarheid is dat God in de mens alle antwoorden op de vragen die hij zich stelt heeft gelegd, alle hulpbronnen die hij nodig heeft om de beproevingen van het leven het hoofd te bieden. Na gezocht en gegraven te hebben, kan hij ze uiteindelijk vinden, en het is zelfs zekerder dat hij ze vindt op die manier, dan in bepaalde verklaringen van de religie."