Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 7 augustus 2016

Dagtekst van Zondag 7 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 7 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Liefde - om haar te bewaren moet je haar aan de Bron zoeken

"Al plaatsen zij de liefde boven alles, al hopen zij 'de grote liefde' te vinden en deze voor eeuwig te kunnen beleven, waarom hebben mannen en vrouwen zoveel moeilijkheden om die liefde gedurende enkele jaren of slechts gedurende enkele maanden te bewaren? Dat komt omdat zij, wanneer zij zich aangetrokken voelen tot een wezen, halt houden bij hem of haar. Zij weten niet dat dit schepsel is als een kanaal waarlangs de schoonheid, de rijkdom, de kwaliteiten van een andere wereld gaan en dat het deze andere wereld is waarnaar hun ziel hunkert. Bijgevolg concentreren zij zich op dat schepsel en zij verwachten alles van de ander. Ziedaar de vergissing en deze ligt aan de oorsprong van hun ontgoochelingen en verdriet.

Man en vrouw moeten elkaar leren beschouwen als een vertrekpunt op de weg die hen zal voeren naar de bron van de liefde en daar zal de vreugde hen niet meer verlaten. Want aan de bron is het water van de liefde altijd helder, zuiver, verkwikkend, maar ook onuitputtelijk, en het is van dit water dat zij zullen kunnen blijven drinken via het wezen dat zij liefhebben."