Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 28 augustus 2016

Dagtekst van Zondag 28 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 28 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Een hoog ideaal - het enige middel om onze zwakheden te overwinnen

"Je zou graag bepaalde zwakheden verbeteren, zou je er graag in slagen om bepaalde instinctieve neigingen te beheersen? Dit zal je slechts lukken wanneer je in jezelf de liefde voor een hoog ideaal koestert. Wat is een hoog ideaal? Een verlangen naar schoonheid, naar de spirituele schoonheid die bestaat uit zuiverheid, uit licht, uit harmonie. Je kijkt naar die schoonheid en op een natuurlijke, spontane manier maak je je los van alles wat ongezond, duister en chaotisch is. Die liefde voor de schoonheid beschermt je als een kledingstuk dat je niet wilt bevuilen. 

Wanneer je nieuwe kleren draagt of kleren die je bijzonder graag aandoet, stel je je niet bloot aan activiteiten die deze kleren zouden kunnen scheuren of bevuilen; instinctief let je op je gebaren en op de plekken waar je gaat zitten. Het gaat net zo met het hoge ideaal. Wanneer je besluit in jezelf de zin voor de wereld van de schoonheid en de harmonie te cultiveren, en het verlangen te ontwikkelen om er dichterbij te komen, zul je voelen dat er geleidelijk een subtiel kledingstuk om je heen wordt geweven dat je zult willen beschermen, en op die manier zul je ook zelf beschermd worden."