Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 21 augustus 2016

Dagtekst van Zondag 21 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 21 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Verleidingen - voedsel dat men beter niet inneemt

"Alle dagen dienen zich aan ons verleidingen aan. Verleid worden is een invloed ondergaan. Welnu, wat is een invloed? Een stroming die probeert in ons binnen te dringen, dus een soort voedsel. Er zijn goede invloeden, maar ook slechte, en het is niet altijd mogelijk zich te verzetten tegen het binnendringen van deze stromingen. Maar als ze eenmaal zijn binnengekomen, moeten we proberen ze te transformeren. Indien we bezwijken of ons laten gaan in een moment van zwakte, noteert onze innerlijke rechtbank dat we deze voedingsstoffen niet hebben kunnen opnemen en zullen ze op een of andere manier weer tevoorschijn komen onder de vorm van psychische of zelfs fysieke stoornissen.

Schadelijk voedsel dat men niet binnenlaat, kan niet naar buiten komen; je moet er dus voor zorgen dat je het niet binnenlaat. Maar omdat je daar niet altijd in slaagt, moet je je oefenen, als het eenmaal is binnengedrongen, om het te transformeren zodat het verteerd en opgenomen kan worden. "