Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 14 augustus 2016

Dagtekst van Zondag 14 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zondag 14 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Het voedsel - wordt gelijk aan de substantie van wie het eet – toepassing op mystiek vlak

"Aangezien de Schepper ons het voedsel schenkt dat wij iedere dag tot ons nemen, is dit doordrongen van zijn leven. Maar hoe komt het dan, wanneer een slecht mens zich voedt, dat dit voedsel, dat goddelijk is, hem niet beter maakt? Omdat ieder mens het voedsel tot zijn eigen aard omvormt. Een heilige of een Ingewijde die hetzelfde voedsel eet, zal dit voedsel omzetten in licht, in liefde en in goedheid. Alles hangt dus af van de toestand van de mens die eet. Slechte mensen blijven slecht en zij worden zelfs nog slechter. En goede mensen worden almaar beter.

Dat is een wet: ieder schepsel maakt het voedsel gelijk aan zijn eigen substantie en transformeert het, en deze wet is toepasselijk zowel op spiritueel als op fysiek vlak. Dat is ook de reden waarom de mysticus, de Ingewijde, slechts één verlangen heeft: zichzelf als offer aan God aanbieden om door Hem opgenomen te worden. Zij weten dat, wanneer de Heer hen opneemt, Hij hen zal doordringen van zijn licht en hen zal transformeren."