Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 6 augustus 2016

Dagtekst van Zaterdag 6 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 6 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Vertrouwen - weten in wie het te stellen

"De ontgoocheling is een van de gevoelens die de mensen het vaakst ondervinden tegenover elkaar. Waarom? Omdat zij zich inbeelden dat zij personen zullen ontmoeten die perfect beantwoorden aan hun verwachtingen. Je zult zeggen: ‘Maar ik heb vrienden nodig, ik heb hulp nodig, ik heb personen nodig aan wie ik raad kan vragen!’ Ja, dat is begrijpelijk, maar leer tenminste om die personen uit te kiezen. De mensen zijn zoals ze zijn, het is niet wijs om van hen meer te verwachten dat ze jou kunnen geven, en het is nog minder wijs om hun te verwijten dat zij het niet geven.

Er zijn mensen aan wie je om het even welk werk kunt toevertrouwen, het zal gedaan worden; anderen die je zonder angst je huis en je portefeuille in bewaring kunt geven, zij zullen er niet aan komen; anderen waarmee je je zorgen en zelfs je meest intieme geheimen kunt delen, zij zullen je nooit verraden. Het is echter alleen aan jou om goed na te denken en te weten wat je aan ieder van hen kunt toevertrouwen."