Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 27 augustus 2016

Dagtekst van Zaterdag 27 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Zaterdag 27 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
De lotusbloem - symbool van de spirituele bewustwording

"Ik spreek u slechts over uzelf, over de realiteiten die in u bestaan. Ook al bent u zich nog niet bewust van hun bestaan, ook al begrijpt u niet goed waaraan hetgeen ik u zeg beantwoordt, toch weet ik dat ik door mijn woorden een entiteit raak die niets anders vraagt dan in het licht te komen. Die entiteit kan men vergelijken met een lotus die onder water begint te groeien, voordat zij aan de oppervlakte open bloeit.

Dingen ontstaan, vormen zich en beginnen te groeien in het duister van het onderbewuste. Op het moment dat zij in het bewustzijn verschijnen, staan zij niet meer aan het begin maar bijna aan de voltooiing, want ze hebben al een hele weg afgelegd. Op dezelfde wijze maken mijn woorden in uw diepste wezen een spirituele entiteit wakker, die op een dag, net als de lotusbloem,tevoorschijn zal komen om boven het wateroppervlak te ontluiken."