Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 31 augustus 2016

Dagtekst van Woensdag 31 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 31 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
De zang - de mystieke functie ervan terugvinden

"Het woord schept werelden en deze werelden zijn in staat om zeer lange tijd te blijven bestaan. In hoeverre een woord gevolgen kan hebben, kan men onmogelijk weten. Wat moeten wij nu denken van al deze muziek die men tegenwoordig hoort, hysterische muziek waarbij zoveel vulgaire of gewelddadige woorden worden gebruikt? Het is gevaarlijk voor een maatschappij hun vernietigende kracht te onderschatten.

In een Inwijdingsschool heeft de muziek en vooral de zang een belangrijke rol te spelen. Omdat wijzelf bij het zingen het instrument zijn dat klanken voortbrengt, heeft de zang op ons, dat wil zeggen op ons fysieke lichaam en op onze subtiele lichamen, een zeer machtige invloed. Door de zang sturen wij golven uit, krachtstromen die in ons vormen creëren. Daarom is het van wezenlijk belang de mystieke functie van de zang terug te vinden, door al onze aandacht te concentreren, niet alleen op de melodie, maar ook op de woorden."