Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 3 augustus 2016

Dagtekst van Woensdag 3 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Woensdag 3 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
De spirituele waarheden - moeten in ons vlees en bloed worden

"De spiritualiteit is een domein dat zo uitgestrekt, zo rijk en zo complex is dat veel personen, zelfs na jaren van praktijk, nog niet weten hoe zij zich daarin moeten begeven. Maar wie verplicht hen zich te wagen tussen de meest mysterieuze arcana, de diepste geheimen van de Inwijdingswetenschap? Zij kunnen beter stilstaan bij heel eenvoudige methodes, door bijvoorbeeld een zeer verheven gedachte, een zeer verheven gevoel te kiezen. Dat zij daaraan al hun aandacht en al hun liefde schenken. Dit zal als een spoor zijn dat zij in hun ziel trekken, en is eenmaal dit spoor getrokken, dan zal het voor hen gemakkelijker zijn vooruitgang te boeken.

Vlees en botten geven aan het onderricht dat je ontvangt, dat is het spirituele leven. Het woord 'spirit' dat besloten ligt in het adjectief 'spiritueel' hoeft niet als voorwendsel te dienen voor allerlei hersenspinsels. In de uitdrukking 'spiritueel leven' is het belangrijkste woord 'leven'. Ja, leven, dat wil zeggen de goddelijke waarheden concretiseren, hen vorm geven opdat zij in jou zouden bestaan. Je moet dus zijn zoals de graveur die letters of een afbeelding aanbrengt in het metaal. Dat metaal ben jijzelf en de sporen zijn woorden zoals 'liefde', 'licht', 'vrede', 'goedheid', die uiteindelijk in jou worden afgedrukt."