Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


vrijdag 12 augustus 2016

Dagtekst van Vrijdag 12 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Vrijdag 12 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Het menselijk wezen - op de grens van de hogere en de lagere wereld

"Waarom is de mens in staat tot het beste en het slechtste? Omdat hij zich door zijn bewustzijn situeert op de grens van de lagere en de hogere wereld. Als hij niet waakzaam is, als zijn bewustzijn niet ontwaakt is, beginnen duistere krachten de overhand te krijgen. Verbindt hij zich daarentegen met de krachten van de hogere wereld, dan wordt hij een kanaal van heilzame stromen.

Zodra wij dit beseffen, kunnen wij inschatten hoe belangrijk de plaats is die wij bekleden in het universum, want het hangt van ons af of de poorten van het licht, dan wel die van de duisternis opengaan. Omdat wij ons bevinden op de grens van deze twee werelden, draagt ieder van ons door zijn houding bij tot de manifestaties van het goede of het kwade op aarde. Net zoals de zon de poort is van de goddelijke krachten in het zonnestelsel, kunnen wij op dezelfde manier de poorten van de zonnekrachten op aarde worden. Wij hebben dus een grandioze opdracht te vervullen in het universum."