Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 29 augustus 2016

Dagtekst van Maandag 29 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 29 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Oplossingen voor onze problemen - vergen vaak grote inspanningen

"Op al je gebeden, op alle vragen die je je stelt, ontvang je innerlijk antwoorden. Als je ze niet hoort, komt dat door de dikte van de onzichtbare lagen, waarmee je je omringd hebt, omdat je je hebt laten verleiden tot gedachten, gevoelens, verlangens en handelingen die niet door liefde, wijsheid en waarheid werden geïnspireerd. Begin met deze muren te slopen en je zult antwoorden horen.

Nu kan het ook zijn, dat het antwoord dat je zult ontvangen, niet zo gemakkelijk te aanvaarden is. Wanneer je in een onontwarbare situatie verwikkeld bent, en je vraagt je af hoe je hieruit kunt komen, heb je de neiging je in te beelden dat er een oplossing zal verschijnen die jou als bij toverslag zal redden. Nee, deze oplossing kan van jou zeer grote inspanningen vergen. Deins er echter niet voor terug, want als dat echt de oplossing is, hoe pijnlijk ook, is zij beter dan alle onzekerheden en angsten waarin je tot nu toe leefde. Want daar kun je zeker van zijn: die zorgen zullen je niet verlaten, zolang je niet aanvaardt deze inspanningen te leveren."