Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 15 augustus 2016

Dagtekst van Maandag 15 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 15 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Het water - een uitdrukking van de universele Ziel

"Je staat iedere dag in contact met water, en wel op verschillende manieren. Maar hoeveel onder jullie zijn zich ervan bewust dat het water, door zijn aard en zijn eigenschappen, op het fysieke gebied een uitdrukking is van de universele Ziel? Via het water stuurt de universele Ziel boodschappen. Indien je deze niet ontvangt, is het omdat je psychische kanalen nog verstopt zijn. Maar bevrijd deze kanalen door je te voeden met zuivere gedachten en zuivere gevoelens: je zult je verheffen tot het gebied van het hemelse water dat je zal vervullen van zijn zuiverheid, van zijn doorzichtigheid.

Leer dus van het water te houden, ermee te werken. Vul een schaal met water en buig je erover terwijl je je concentreert op mooie, harmonieuze; poëtische beelden. Dan kan het gebeuren dat je ze ziet verschijnen, want het water is de waarachtige magische spiegel. Maar het belangrijkste is deze beelden innerlijk te voelen, want je ziel voedt zich juist met hun etherische, lichtende substantie."