Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


maandag 1 augustus 2016

Dagtekst van Maandag 1 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Maandag 1 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Zich vervolmaken - de intensiteit van onze vibraties verhogen

"Het volstaat niet dat een activiteit je verlangen naar kennis bevredigt, dat zij je vreugde, kalmte of ontspanning brengt. In iedere activiteit moet je een gelegenheid zoeken om je te vervolmaken, om je innerlijk te bevrijden.

Welnu, zelfs de manier waarop de mensen kunst, wetenschap, maar ook religie beoefenen, bewijst dat zij daarin niet echt op zoek zijn naar middelen om zich te vervolmaken. Je zult vragen: ‘Maar wat betekent zich vervolmaken?... En wat moeten wij doen om daartoe te komen?’ Zich vervolmaken is de kwaliteit van zijn vibraties veranderen, om ze intenser te maken, dat wil zeggen spiritueler.

Alles draait om de intensiteit van de gedachte, het gevoel en het leven, dat openbaart ons de Inwijdingswetenschap. Wanneer de mens erin zal slagen om dit intense leven te leiden, zullen al zijn activiteiten, zowel fysiek als spiritueel, bijdragen tot zijn vervolmaking."