Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 4 augustus 2016

Dagtekst van Donderdag 4 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 4 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
De sereniteit van de wijze - wordt hem ingegeven door zijn geloof en de kracht van de geest


"Waar komt die sereniteit vandaan, die het gezicht van sommige wijzen uitdrukt? Heel eenvoudig van het feit dat zij erin geslaagd zijn de angst te overwinnen om wat dan ook te verliezen. Zij hebben zich tot deze top verheven, waar ze voelen dat er in hen iets bestaat dat onverwoestbaar is en dat hun niet kan worden ontnomen. Een ware wijze weet, wat hem ook overkomt, dat de enige werkelijkheid in hemzelf en in alle mensen deze top is, onbereikbaar voor het kwaad en beschut tegen alle beproevingen: de geest, de vonk die God aan de mens heeft doorgegeven.

Maar hoe kunnen we zover komen? Door aan onszelf te werken, door onze gedachten en gevoelens te zuiveren en zo beetje bij beetje de ondoorschijnende lagen op te lossen die ons van deze vonk scheiden en ons verhinderen te voelen dat zij de enige werkelijkheid is. Wat de godsdienst Voorzienigheid noemt, vloeit voort uit deze zekerheid, die verankerd is in sommige mensen die de ervaring hebben opgedaan dat iets in hen absoluut onaantastbaar is en ontsnapt aan elke wisselvalligheid."