Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 25 augustus 2016

Dagtekst van Donderdag 25 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 25 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Schoonheid - is alleen voor de ogen gemaakt

"Schoonheid oefent zo’n betoverende kracht uit op mensen, dat ze steeds in de verleiding komen haar te naderen om haar aan te raken, om haar te grijpen, haar te bezitten. Maar schoonheid kun je niet bezitten, omdat ze in wezen niet tot de fysieke wereld behoort; dus als je ook maar probeert haar even aan te raken, ontglipt ze je. Schoonheid is een wereld die uitsluitend voor de ogen is geschapen; ze is noch voor de mond noch voor de handen bestemd. Ze houdt ervan om bekeken te worden, maar ze verdraagt niet dat ze aangeraakt wordt. Je dient dus altijd aandachtig te zijn als je een wezen ontmoet dat echt mooi is. Zij die niet de juiste houding aannemen, kunnen de hemelse entiteiten verjagen die het bewonen en die het deze schoonheid geven. Zij zullen misschien een lichaam bezitten, maar als die entiteiten dat wezen verlaten, zullen ook zij iets verliezen: zij zullen beroofd worden van dat ontastbare element dat hun eigen leven mooier maakte.

Onze vreugde, onze inspiratie is dus afhankelijk van het respect dat we voor de schoonheid aan de dag leggen. Door te leren haar elke dag te aanschouwen, proeven we het ware leven."