Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


donderdag 18 augustus 2016

Dagtekst van Donderdag 18 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Donderdag 18 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
Boeddha die zijn rechterhand bekijkt –

"Op sommige afbeeldingen die men van hem heeft gemaakt, bekijkt Boeddha zijn rechterhand. Maar bekijkt hij ze alleen maar? In werkelijkheid, wanneer Boeddha zich concentreert op zijn hand, treedt hij in verbinding met de grote hand van de Schepper, dat wil zeggen met heel het universum, met de zonnen, de sterren, de nevelen. En in deze hand van de Schepper is het de Melkweg die vertegenwoordigd wordt door de lijn van Saturnus.

Indien Boeddha zich concentreert op zijn hand, betekent dit dat een hand niet uitsluitend een fysiek orgaan is dat wij gebruiken als een of ander gereedschap of instrument: de hand is doordrongen van een fluïde materie, zodat zij kan communiceren met de subtiele lichamen van de natuur. Wie zich zoals Boeddha concentreert op zijn hand, kan in verbinding treden met het universum. Hij voelt zich in de hand van de Schepper, gevoed door energieën die hij van het centrum van deze hand ontvangt. "