Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 2 augustus 2016

Dagtekst van Dinsdag 2 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov

Dagtekst van Dinsdag 2 Augustus 2016 door Omraam Mikhael Aivanhov
De glimlach - wat hij moet
uitdrukken

"De glimlach is reeds een groet, een teken van herkenning dat we richten tot de personen die we ontmoeten, zelfs voor we dat met woorden doen. Het is ook belangrijk dat we erop letten wat we uitdrukken met een glimlach. Het gaat er natuurlijk niet om een kunstmatige glimlach te fabriceren die je voor een spiegel instudeert. Een glimlach die sympathie, begrip en vriendschap dient uit te drukken, moet op een natuurlijke wijze van binnenuit komen.

Als je in staat bent af te dalen in de diepten van je wezen om er de stilte en het licht te zoeken, zullen de beeldhouwers in jou altijd weten welke zenuwen, welke spieren ze moeten spannen of ontspannen. Je mag op hen vertrouwen. Door jezelf een glimlach te willen aanleren, loop je het gevaar jezelf meer te misvormen dan wat anders. Werk daarom met liefde, hoop en geloof, en vertrouw op de inspiratie van je innerlijke beeldhouwers."