Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 16 augustus 2016

ASCENSIE-UPDATE 15 AUGUSTUS / Door Fran Tielemans

ASCENSIE-UPDATE 15 AUGUSTUS
Door Fran Tielemans

De afgelopen weken voelde het aan alsof we doorheen een geboortekanaal werden geduwd. De laatste week van juli bouwde de energie zich samen met de zon-activiteit zodanig sterk op, dat felle fysieke symptomen gevoelens van angst, benauwdheid en andere emoties naar boven duwden. Vermits 2016 een 9-jaar is, zijn mensen die in hun namen-pakket (de energieën waarmee je aan de slag moet in dit leven) veel 9-waarden hebben, dit jaar nog meer dan anders hypergevoelig, krijgen ze dit jaar nog meer de les aangeboden van grenzen trekken en balans zoeken in het helpen van anderen, maar zijn ze ook gevoeliger dan anders aan depressieve buien.

Zeker wanneer je eigen jaartrilling ook een 9 is (of een 13). Wanneer je dit bij jezelf merkt, probeer die buien van hopeloosheid en depressiviteit (waarom moet al dit getransformeer, is het nu nog niet klaar, mijn lichaam is het beu al telkens dit licht te verwerken ) gewoon te laten overwaaien, en als je dit niet lukt, weet dan dat er allerlei energieën en technieken bestaan die je makkelijk en snel een overload aan emoties helpen afvoeren. Je hoeft hier niet in te blijven hangen, je blijft hier alleen in hangen als je dat écht zelf wil.

Maar na die benauwende en vreemde geboorte-weken, waarin we heel veel emoties konden opruimen en dingen helemaal anders gingen bekijken, is er weer licht aan het einde van de tunnel, stroomt er opnieuw helderheid en vreugde, ook al is dat voor sommigen nog met mondjesmaat, en zet de vernieuwing in onszelf zich verder door. Saturnus loopt sinds eergisteren opnieuw direct, wat ook weer wat extra opluchting brengt, maar Uranus en Pluto zijn nog in retrograde, én de schaduwperiode van Mercurius retrograde is ook opnieuw begonnen.

Best is dus je niet druk te maken over de traagheid van je vooruitgang, over allerlei remmende factoren, ( bv. stremming in communicatie door Merc. retro, sommigen voelen echt een koepel om zich heen gezet – omdat er iets is dat moet (in)gezién worden de komende weken-) of over mensen om je heen die ‘het’ maar niet lijken te zien. Het lijkt of er weinig gebeurt, maar vergis je niet. Innerlijk en energetisch verzetten we nog altijd zeer veel bakens, en daarom mogen we onszelf koesteren en verwennen en veel complimentjes geven, net zoals je een kind dat in een examenperiode zit, extra bemoedert. We hebben dat nodig. Wanneer we trouwens allemaal wat meer moeder zouden zijn voor onszelf, zou de wereld stilaan verzachten en zouden de harde kanten langzaam maar zeker gaan afvlakken.

Moeder zijn voor jezelf betekent vooral heel veel onvoorwaardelijke liefde naar jezelf toe gaan genereren, en wanneer we dit allen in toenemende mate gaan doen, breidt er zich een enorme liefdesvlam (verder) uit in het collectief, wat het intense schoonmaakproces in de wereld zal versnellen en verdiepen. Onvoorwaardelijke liefde naar jezelf toe uitbreiden, betekent ook veel dieper gaan aarden, zodat je hogere potentieel eindelijk meer en veiliger kan gaan indalen, waardoor je persoonlijkheid wordt getransformeerd en je leven lichter, vrijer, vreugdevoller en liefdevoller wordt.

Een van de thema’s van deze maand is zelf-waarde, zelf-waardering, zelf-bevestiging, kracht en macht en evenwicht daartussen. Daarin kadert ook bijvoorbeeld heel het gegeven van samenzweringen of complotten. Wanneer we  hierover artikels lezen, kunnen we ervoor kiezen die negatieve energiespiraal te volgen en te versterken, of we kunnen ook eens heel eerlijk naar onszelf en ons eigen leven gaan kijken, en onderzoeken waar en wanneer wij betrokken waren in ‘complotten’, waar en wanneer wij niet eerlijk waren naar anderen toe, waar en wanneer wij verborgen agenda’s hadden en anderen manipuleerden, ook al was het subtiel.

Wanneer we sterke resonantie voelen met artikels over allerhande complottheorieën, kunnen we ons de vraag stellen of we zélf onze eigen autoriteitsproblemen met een vader of een moeder of een leraar of baas of partner hebben opgelost. Tussen de regels door van dergelijke artikels is er veel haat, woede, frustratie en wantrouwen te voelen, die eigenlijk resteren uit vroegere niet opgeloste autoriteitsproblemen.

Natuurlijk bestaan ze, complotten, maar tenzij heel open en transparant de overduidelijke én sluitende bewijzen worden getoond, blijft het gissen. Door de macht van de media kan trouwens om het even welk verhaal gehypet worden zonder dat er enig sluitend bewijs van wordt getoond. Wat de ene als waarheid naar voor schuift, kan door de andere met veel gemak ontkracht worden. Alle waarheid op aarde is relatief, en er is slechts één absolute waarheid, en dat is liefde. Bij elk storend geluid uit de buitenwereld de rust en sereniteit en liefde van ons eigen hart opzoeken, er eventjes vertoeven, en daarna lijkt alle drukte en heisa op te lossen in het niets, en weten we weer wat écht belangrijk is.

De Maaneclips (sommige wetenschappers beschouwen dit niet als een echte eclips) op 18 augustus kan samen met de Volle Maan in Aquarius toch wel onze ogen openen naar wat voor ons zélf belangrijk is, door versluieringen weg te halen en de dingen te zien zoals ze zijn. Er kunnen wel wat emoties naar boven komen, misschien wat tijdelijke chaos, maar met als onderliggend doel om meer harmonie en letterlijke en figuurlijke verlichting te brengen, ook al kan dat niet meteen duidelijk te zien zijn. 18/8/2016 heeft opnieuw een 8-trilling, dus er kan wel wat verschuiven die dag. Maar als je al wat schoonmaakwerk hebt verricht dit jaar, zal je stilaan voelen dat je rustig aan herrijst, dat je opnieuw boven water komt, en dat je begint te zien waar je geland bent.

De komende weken zijn zowat de aanzet tot de dubbele 9-energie van september. Je kan hierop anticiperen door gewoon zo bewust mogelijk te zijn, niet masochistisch maar rustig en vanuit een blij en nieuwsgierig hart, van al wat je denkt en uitstuurt. Je kan ook elke morgen aan je beschermengel vragen (je spirituele coach, helper, leraar, maatje,…) om je die dag het maximum te laten zien wat je echt moet zien, zeker als je bepaalde thema’s aan het afwerken bent. Op die manier haal je het maximum uit de sterk transformerende energie van deze maand, en ben je klaar voor september. En vergeet zeker niet te genieten van deze laatste zomermaand, met alle zon en fruit en wandelingen en zachte kleuren en heerlijke geuren in de natuur, en alle ondersteuning van planten en bloemen en bomen!

Keep the Faith

Fran
http://www.maitreya.be/