Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zondag 31 juli 2016

Wat is een valse vlag operatie / 30 Juli 2016

De laatste tijd worden erg veel aanslagen gepleegd. In de alternatieve media kun je lezen dat het vaak om valse vlag operaties gaat. Veel mensen negeren dit soort analyses, anderen worden er boos om. Maar ondanks alle aversie is het toch goed om te bekijken wat de zogenoemde complotdenkers nu bedoelen met een valse vlag operatie.

Wat is een valse vlag operatie
30 Juli 2016
 Varen met valse vlag
De 'valse vlag' heeft z'n oorsprong in de zeevaart. Aan de vlag die op de boeg wapperde te zien dacht je dat een schip van een bevriend land je tegemoet voer, maar toen je dichterbij kwam bleek je bedrogen te zijn. De bemanning is van heel andere origine en heeft niet veel goeds in de zin.

Net zo is het bij een valse vlag operatie. Op het eerste gezicht denk je dat het duidelijk is. Volgens de berichtgeving in de media is er geen twijfel mogelijk wie de dader is. Maar als je nader onderzoek doet, blijkt het allemaal niet zo evident. De eerste indruk klopt niet.

Als mensen op dit punt aangekomen zijn, raken ze vaak in de war - "Word ik misleid, maar waarom dan?" en geïrriteerd - "Moet ik me daarmee bezig houden?"

Gevolgen van een aanslag

Het is net een beerput waar je je hoofd insteekt. Helemaal niet fijn om te doen. Maar wel belangrijk. Waarom? Na aanslagen zijn we bereid om allerlei zaken te accepteren die we anders nooit zouden accepteren. Want wat is telkens het gevolg?


1) Meer controle van de overheid. De noodtoestand wordt bijvoorbeeld afgekondigd en in veel gevallen worden (op termijn) nieuwe wetten aangenomen die onze vrijheid en privacy inperken.

2) De defensiebudgetten gaan omhoog.

3) Een land waar de vermeende dader banden mee heeft wordt ingevallen of de aanvallen die er al zijn worden geïntensiveerd. In het ergste geval wordt een bloedige oorlog gestart.

4) Iemand wordt zomaar beschuldigd (zonder eerlijk proces). Meestal wordt al binnen 24 uur een dader aangewezen, vaak omdat paspoort(en) op de plek van het delict zijn gevonden. Dan lijkt het een uitgemaakte zaak wie de schuld heeft. De vermeende dader kan meestal niet meer worden verhoord omdat hij al is overleden.

5) Bevolkingsgroepen worden gestigmatiseerd (bijvoorbeeld de moslims). Mensen worden zo onwillekeurig uit elkaar gedreven en soms zelfs tegen elkaar opgezet.

6) De angst onder de bevolking neemt toe. Als we in de angstmodus zitten, kunnen we niet meer optimaal functioneren. Daardoor zijn we makkelijker te beïnvloeden.

7) De berichtgeving is meestal heel fragmentarisch en erg op de emoties gericht. Daardoor ontstaat verwarring. Gevolgen zijn hetzelfde als bij 6)

8) De reeks aanslagen die we nu zien zorgt ervoor dat onze aandacht bijna 100% van de tijd naar buiten gericht is en wij voortdurend re-ageren. Terwijl wij alleen in ons kracht kunnen staan, proactief kunnen zijn en ons eigen leven kunnen vormgeven door op regelmatige basis bij onszelf naar binnen te keren.

Als we op de buitenwereld gericht zijn, zijn onze hersenen in de 'beta'-staat. Verleggen we onze aandacht naar binnen dan zenden ze voornamelijk 'alfa'-golven uit. Het is in deze toestand dat we een gevoel van verbondenheid met anderen ervaren en we toegang hebben tot onze eigen innerlijke wijsheid (intuïtie). 

Rust, meditatie, yoga, mindfulness, een wandeling in de natuur. Contact maken met ons hart. We komen er door het slechte nieuwsbombardement nauwelijks aan toe. De continue aanslagen fixeren ons op externe prikkels en houden ons zo bij onze innerlijke krachtbron vandaan.

Cyclus van geweld doorbreken

Het gevolg van dit soort aanslagen is een cyclus van geweld, lijden en ellende waar we in worden meegezogen. We voelen ons compleet machteloos. Maar dit alles is gebaseerd op flinterdun, en als je het goed bekijkt, ronduit ondeugdelijk bewijs.

Word jij als mens met hersenen en een hart dan niet uitgedaagd om je eigen onderzoek te doen? Op zoek naar de waarheid, zodat we deze vicieuze cirkel eindelijk eens kunnen doorbreken?

Het doel van zo'n onderzoek is niet om mensen aan de schandpaal te nagelen, maar wel om iedereen scherp en eerlijk in de ogen te kunnen kijken en ons dagelijks doen en laten niet langer te baseren op aannames, maar op de juiste informatie.

Het begint met bewustwording. Maar hiernaast is ook nog een andere vorm van ontwaken nodig: het ontwaken van het hartgedragen bewustzijn. Dat stelt ons in staat om de nieuwe kennis te verwerken en de macht die we in (te) goed vertrouwen uit handen hebben gegeven weer terug te pakken. Alleen zo kan een wereld met meer liefde werkelijkheid worden.

Over de 2 vormen van ontwaken en bewustwording en hoe ze elkaar kunnen versterken, is een heel mooi artikel verschenen bij Achter de Samenleving.

- Blijf je verbinden met je hart. Voel het, voel de kern, voel je centrum, voel de liefde. En vanuit die verbinding, voel dat je gevoel van veiligheid hier op aarde toeneemt. Dat gevoel van veiligheid vergroot je draagkracht en maakt het gemakkelijker je perceptie van dat wat er gebeurt aan te passen als dat van toepassing is. 

- Heb er vertrouwen in dat je niet alles precies hoeft te weten, maar dat je jezelf ook niet voor alles hoeft af te sluiten. Durf je vanuit vertrouwen open te stellen, zodat datgene wat past bij jouw draagkracht en ons gezamenlijke proces als informatie op je pad kan komen.

Waarom valse vlaggen?

De geschiedenis zit vol met valse vlag operaties. Koningen gebruikten valse vlaggen om hun macht te consolideren. Een gemeenschappelijke vijand brengt eenheid in een land en door de 'dreiging van buitenaf' zijn mensen meer geneigd om zich te onderwerpen aan een leider.

Het overgrote deel van de mensen wil absoluut geen oorlog. Machthebbers zijn van een heel ander type. Zij kunnen juist vaak niet wachten om ergens binnen te vallen. Meestal gaat het om invloeds- en machtsuitbreiding of oliebelangen, maar wat ook de reden is, bedenk dat er aan oorlog ontzettend veel wordt verdiend. De defensie industrie is heel erg machtig. Voormalig Amerikaans president Eisenhouwer waarschuwde ons al voor het gevaar van het militair-industrieel complex. 

Als zo'n leider dan toch een oorlog wil beginnen, tegen de uitdrukkelijke wens van de bevolking in, heeft hij een excuus nodig. Dan komt een valse vlag aanslag waarbij dat land als dader aangewezen kan worden hem wel heel goed uit.

Het is het welbekende problem-reaction-solution patroon. Eerst wordt het probleem gecreëerd (een aanslag), daarna komt onze reactie die het gevolg is van het probleem ("regering bescherm ons") en vervolgens wordt een oplossing geboden die vrijwel onvermijdelijk is, omdat daarom het probleem werd geschapen (aanval/inval/oorlog om de vermeende dader uit te schakelen en meer controle om ons te beschermen). 

Als je je in het verleden gaat verdiepen, zul je vele valse vlag aanslagen vinden. Gedocumenteerd, bewezen en toegegeven. Waarom zou het vandaag de dag anders gaan?

Overheid

Onze overheden zouden dat noooooit doen, is de gedachte. Weet je dat zeker? Je ziet wel meer maatregelen langs komen die niet direct in het belang zijn van de gewone burger. Heeft de regering altijd het beste met ons voor? Waar blijkt dat uit?

Denk aan het feit dat de banken nog steeds niet zijn aangepakt, na alle ellende die ze hebben aangericht. Denk aan de zorg en de rechtsbijstand die worden afgebroken. Denk aan de draaideur tussen politiek en banken........... Om maar een paar dingen te noemen.

Het is belangrijk om te beseffen dat onze officiële regeringsleiders niet zelf de hand hebben in valse vlag aanslagen. Achter de schermen trekken anderen aan de touwtjes met als uitvoerders een netwerk van geheime diensten. Klinkt bizar? Lees dan eens over operatie Gladio (zie voorbeeld 3 in de laatste paragraaf van dit artikel).

Media

De media dan? Die zal ons toch niet voorliegen? Journalisten doen toch onafhankelijk onderzoek? Alle kranten en nieuwszenders krijgen hun informatie van maar twee grote persagentschappen: Reuters en Associated Press. Beide zijn in handen van een paar van de rijkste bankiersfamilies op aarde. Een groot, invloedrijk PR-bureau het Tavistock Institute is in dezelfde handen.

De Britse onderzoeksjournalist Nick Davies heeft onderzoek laten doen naar de artikelen in 4 Britse kwaliteitskranten. Zijn bevindingen: 60% van de artikelen bleek hoofdzakelijk afkomstig te zijn van de PR-industrie of van de persagentschappen, 20% bevat er sporen van, 8% bevat vermoedens van deze sporen.

Slechts 12% van de artikelen is door de journalisten zelf geschreven. 70% van de artikelen bevatten feiten die niet gecheckt worden. De conclusie van het onderzoek is dan ook: betekenisvolle, onafhankelijke journalistiek is meer uitzondering dan regel. 

In een beroemd geworden college legt internationaal communicatie-wetenschapper prof. dr. Cees Hamelink uit Waarom je niet moet geloven wat in de krant staat.

Het is niet makkelijk om te accepteren dat je misschien wordt misleid, vooral niet als je intelligent en goed opgeleid bent.

Het is een hele stap om je in de 'conspiracy theory' te gaan verdiepen. Maar bedenk dat dit ook maar een naampje is, door de pr-industrie bedacht om onafhankelijk denken verdacht te maken.

Ik nodig je uit: doe je eigen onderzoek. Hoor en wederhoor. Wees je eigen autoriteit. Daar is moed voor nodig. Je hele zelf- en wereldbeeld kunnen aan diggelen gaan. En dat is pijnlijk. Ik weet het.

Hieronder wat voorbeelden en bronnen om je op weg te helpen. Voor vragen en opmerkingen kun je het reactieveld gebruiken.

Voorbeelden van bewezen valse vlag aanslagen

1) Het golf van Tonkin incident: In 1964 werd gerapporteerd dat de Vietnamezen 2 Amerikaanse boten hadden aangevallen. Daarop werd besloten het land binnen te vallen. Dit resulteerde in de escalatie van de Vietnamoorlog die uiteindelijk nog 10 jaar duurde en waarin meer dan 2 miljoen mensen stierven en velen verminkt en gewond raakten. Tot op de dag van vandaag worden er gehandicapte kinderen geboren als gevolg van de aanvallen met Agent Orange en Napalm. 

Uit in 2005 vrijgegeven documenten bleek dat zowel de CIA als de NSA betrokken waren bij de totstandkoming van het incident. 

2) Operatie Himmler/ Gleiwitz / Start WOII: Eind augustus 1939 werd het nieuws verspreid dat een aantal Polen een Duits grensplaatsje en het plaatselijk radiostation hadden aangevallen. Als bewijs werd een radiobericht in het Pools verstuurd en werden later enkele overmeesterde en gedode in Poolse uniformen gehulde soldaten getoond. Een dag later viel Hitler als vergelding Polen binnen. Groot-Brittannië en Frankrijk verklaarden daarop op 3 september 1939 de oorlog aan nazi-Duitsland waarna een militaire escalatie ontstond die later zou gekend worden als de Tweede Wereldoorlog.

Na de oorlog bij de processen van Neurenberg verklaarde SS-Sturmbannführer Alfred Naujocks dat hij het incident georganiseerd had in opdracht van Reinhard Heydrich en Heinrich Müller hoofd van de Gestapo. De nazi's hadden een excuus nodig gehad om Polen binnen te vallen en door deze valse vlag aanslag uit te voeren was het doel bereikt. 

3) Operatie Gladio: Tussen jaren 1960 en 1980 werden in Europa een reeks aanslagen tegen het publiek gepleegd. Bommen gingen af op openbare plaatsen waarbij soms vele doden vielen. De daders werden vrijwel altijd binnen extreem linkse bewegingen gezocht zoals de rode brigades en de RAF (Rote Armee Fraktion).

Bij de bomaanslag op het treinstation van Bologna, op 2 augustus 1980, kwamen 85 mensen om het leven. De officiële vingers wezen meteen al naar de communistische ‘Rode Brigades’, maar later bleken er vele aanwijzingen te zijn dat het juist uiterst rechtse krachten waren die aan de basis van deze bomaanslag stonden. Na jaren werden 2 Italiaanse geheime dienstagenten veroordeeld, evenals Licio Gelli, een Italiaanse zakenman en bekend figuur in de high society van Italië.

Bij nader onderzoek bleek er behalve Gelli en een paar geheime dienstagenten een heel netwerk te zijn dat deze operaties uitvoerde.

In 1990 maakte de Italiaanse premier Giullio Andriotti onder grote druk van een onderzoeksrechter het bestaan van het Gladio netwerk bekend. 

Gladio was door de NATO in het leven geroepen om op een eventuele communistische inval voorbereid te zijn. Maar het netwerk is ook gebruikt om mensen voortdurend angst en schrik aan te jagen en het communisme in een kwaad daglicht te stellen. De NATO wilde tegen elke prijs voorkomen dat communistische partijen in de Europese landen teveel macht zouden krijgen.

De BBC bracht in 1992 een documentaire uit waarin uit de doeken wordt gedaan dat Gladio een gezamenlijke operatie was van de NATO, CIA en de Europese geheime diensten en dat Gladio verantwoordelijk was voor diverse terroristische aanslagen in Europa. 

Nadat het bestaan van Gladio in de bekendheid kwam, zouden deze netwerken zijn opgeheven. Maar er zijn geen garanties dat dit ook daadwerkelijk is gebeurd.

Meer


Wikipedia, False Flag 

The Corbett Report, A Brief History of False Flag 

https://www.youtube.com/watch?v=sNRh1vlGksk

The Corbett Report, A Brief History of False Flag

https://www.youtube.com/watch?v=lLqJApUiD88

Operation Gladio (Excerpt from 1992 BBC Documentary)

https://www.youtube.com/watch?v=k83L3I6Z35w

Dossier.info, NATO's Secret Armies (2009)

https://www.youtube.com/watch?v=zcFnQ9Q6KYw

NATO's Secret Armies Gladio Operation, interview met historicus Daniele Ganser

http://welvaartvooriedereen.nl/