Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


zaterdag 30 juli 2016

SAUL: “In de illusie is het noodzakelijk dat ieder mens zijn/haar een eigen individuele pad vindt naar het ontwaken”. / 29 Juli 2016 via John Smallman


SAUL:
“In de illusie is het noodzakelijk dat ieder mens zijn/haar een eigen individuele pad vindt naar het ontwaken”.
2016/07/29  via John Smallman

Wij hier in de spirituele sferen zijn allemaal erg blij, om het proces van ontwaken van de mensheid te zien ontvouwen precies zoals God het bedoeld heeft. Ja, dat is precies wat er gebeurt. Laat jullie niet verstoren door de wereldwijde politieke beroering of lopende conflicten, dit zijn tekenen van jullie ontwaken, als meer en meer leden van de mensheid hun ontevredenheid uiten over de onaanvaardbare controlesystemen waarin regeringen en internationale bedrijven zitten en die de hele Planeet beslaan. Deze systemen zijn niet langer acceptabel en de schade en lijden dat ze hebben veroorzaakt voor zo lang kan niet meer worden verborgen, ontkend of getolereerd.

Jullie hebben een gezegde: "Kennis is macht" Nou kennis verspreidt zich snel doorheen de gehele mensheid en de macht en controle die de elite over de mensheid heeft aangehouden voor zo lang is aan het oplossen aangezien mensen over de hele planeet opeisen wat van hen is en eisen dat essentiële veranderingen, die zij zullen bewerkstelligen, tot uitvoering worden gebracht. Verandering is nodig en verandering vindt plaats wat zal leiden tot verdere veranderingen. De collectieve beslissing om te ontwaken zal niet worden gestopt of omgekeerd, in feite is het aan het versnellen. De mensheid zit in een prachtige rol, en jullie, de Lichtwerkers en Lichtdragers, zijn er zeer effectief aan begonnen.

Uiteindelijk wordt het proces van ontwaken voortgestuwd door het menselijk collectief en begeleid door hen in de spirituele rijken die daar voor werden gekozen, vanwege de bijzondere aard van hun competenties en interesses, om te helpen bij dit prachtige en briljante programma. Wat er gebeurt, vooral onder het niveau van jullie bewustzijn, is een intensivering van de Goddelijke vlam van Liefde die eeuwig brand in ieder van jullie. Jullie allemaal ervaren een oprijzen binnenin jullie van intense herinneringen van begraven of ontkende ervaringen van lijden die jullie hebben ondergaan en die emotioneel gevoeld werden. Aangezien deze krachtige emoties omhoog komen is het vaak bijna onmogelijk voor jullie om de reden achter hen te identificeren, ze vloeien alleen maar, verwarren jou terwijl je je afvraagt 'wat op aarde is hier aan de hand?'

Er is echt geen noodzaak of vereiste voor jullie om de bron te identificeren, laat ze gewoon stromen zoals zij willen, als jullie hen toestaan om dat te doen, in plaats van een poging te doen om ze af te sluiten als ongepast, krankzinnig, of gewoon ongewenste emoties waar je het ook goed zonder kunt doen, terwijl jullie worstelen met de kost verdienen en het betalen van jullie rekeningen.

Iedereen op aarde heeft problemen die zijn ontkend of onderdrukt, wat leidt tot niet erkende angst, woede en wrok, en deze gevoelens moet worden erkent en losgelaten. Het kan heel pijnlijk zijn, maar nadat jullie ze loslaten, zullen jullie je vrijer voelen dan jullie je ooit hebben gevoeld, meer in vrede en in staat te kunnen omgaan met de behoeften waarmee het menselijk leven zich aan jou presenteert, een ongewone rust en gelijkmoedigheid.

Dit is allemaal een essentieel onderdeel van jullie proces van ontwaken, het is een loslaten van alles wat niet in harmonie is met Liefde, zodat jullie weer jullie ware en eeuwige natuur kunnen ervaren. Verwelkom deze emotionele omwentelingen in de zekerheid dat ze jullie zullen bevrijden om naar huis terug te keren. Denk aan hen als een welkome reminder dat de mensheid zeer zeker in het proces van ontwaken zit.

Nogmaals, ik zou jullie er ook graag aan herinneren dat wij hier in de hemelse gewesten met ontzag en verwondering kijken naar wat jullie doen. Het is een enorme taak die jullie jezelf hebben opgelegd - de mensheid te doen ontwaken - en jullie bewijzen jezelf goed in staat te zijn om deze cruciale inspanning te doen. De mensheid is aan het ontwaken.

Ieder van jullie koos voor de persoonlijke en eigenzinnige paden die jullie volgen om de mensheid naar dit moment te helpen en dan een duwtje te geven naar het wakker zijn. In de illusie, waar het erop lijkt dat jullie afgescheiden individuele wezens zijn, is het noodzakelijk dat ieder mens hun eigen pad naar ontwaken vindt, en dat is de reden waarom er zo velen van jullie channelen, met mystieke ervaringen, of gewoon een spiritueel pad volgen dat goed voelt, maar die je toch achterlaat met de vraag of er misschien iets meer is dat je zou kunnen of moeten doen. Waar jouw pad je ook naar toe leid, vertrouw op je intuïtie en volg het vrijwillig, omdat je geïncarneerd bent met deze intentie.

Het leven in de illusie is erg verwarrend! Voordat jullie incarneerde was het jullie absoluut duidelijk waarom jullie hadden gekozen om dit te doen, en jullie wisten dat jullie moeite zouden hebben met het herinneren van jullie doel als jullie eenmaal als fysieke wezens aangekomen waren op Aarde. Nu ervaren jullie dat, en twijfels en angsten ontstaan over jullie waardigheid, jullie competenties en jullie spirituele richting. Sommigen van jullie vragen zich af of je je religieuze voorkeuren zou moeten veranderen of je los moet koppelen van alle religieuze voorkeuren. Anderen, die zijn opgegroeid zonder religieuze voorkeuren, vragen zich af of ze zich misschien moeten bekeren tot een aantal godsdienstige overtuigingen.

Echt, het maakt niet uit! Jullie zijn allemaal Gods geliefde kinderen die op weg zijn naar huis naar jullie natuurlijke staat van volledig bewust zijn in de goddelijke Aanwezigheid die jullie nooit hebben verlaten, zelfs niet voor een moment. De manier die jullie aanspreekt, de manier waarop jullie intuïtief geleid worden is de weg om te gaan. Laat je niet overtuigen door anderen, hoe goed bedoelend hun intenties ook zijn, om een pad te volgen dat niet resoneert met jouw. Als het pad dat je volgt intuïtief niet goed voelt, in tegenstelling tot een egoïstisch gevoel dat je vertelt dat je misleid bent, verander het dan. Wanneer je voor jouw gevoel op het juiste pad bent, en je zit rustig op je innerlijke altaar bij de goddelijke Vlam die daar brand, zul je comfort, tevredenheid, en een gevoel van vrede voelen.

Nochtans, bij het leiden van je dagelijkse leven, en in het bijzonder in de omgang met anderen die geen gevoel hebben van hun spirituele essentie, zal jullie ego vaak proberen om jullie te ontregelen door het verhogen van twijfels in jullie gedachten door te suggereren dat jullie mensenlevens de echte levens zijn, en dat jullie spirituele neigingen slechts het gevolg zijn van ongegronde angsten die suggereren dat het misschien een goede verzekering is om een beetje religieus of spiritueel te zijn voor het geval dat er misschien wel echt leven is na de dood.

Negeer jullie egos, want diep in jezelf weten jullie dat jullie eeuwige wezens met een tijdelijke fysieke ervaring zijn. Wanneer jullie dagelijks naar binnen gaan in meditatie, reflectie, contemplatie, of gewoon voor ontspanning, herinner jezelf er dan aan dat je dit weet. Vraag om hulp van jullie geliefde vrienden in de spirituele rijken om jullie geloof in God, jullie bron, van wie jullie voor eeuwig een essentieel en onlosmakelijk onderdeel zijn, te versterken. Niemand is alleen, afgescheiden, of achtergelaten in een vijandige omgeving, want iedereen is voor altijd in rust in de Bron, het goddelijke Huis van waaruit het onmogelijk is om ooit te zijn afgescheiden.

Bouwen en onderhouden van de illusie is vermoeiend werk. In eerste instantie was het intrigerend, bijna leuk, maar dan heel snel is het ontaard in een klimaat van angst, onzekerheid en vrees. Om verder te gaan het leven erbinnen te ervaren moesten jullie die gevoelens blokkeren of onderdrukken en zoeken naar comfort en ondersteuning in een intieme relatie met een andere schijnbare verloren ziel. Jullie weten nu dat dit niet werkt.

Waarom? Omdat jullie Liefde zijn! Liefde kan niet worden gevonden buiten jezelf, maar woont eeuwig binnenin jullie, en is alleen te vinden als jullie onvoorwaardelijk jezelf accepteren, want dat is hoe jullie jezelf herkennen als Een met God. Als jullie jezelf - LIEFDE - vinden, dan kunnen jullie intieme relaties aangaan met anderen die ook zichzelf, en vreugde gevonden hebben in het besef van jullie gewaarzijn van wat een echte eenheid relatie biedt.

Liefde is. Je hoeft het niet "te krijgen” van iemand anders, het is wie je werkelijk bent. Ontspan daarom in de vreugdevolle wetenschap dat het nooit van je weggenomen kan worden. Jij en Liefde zijn één, al het andere is illusoir, en dat is een verheffende en inspirerende realisatie.

Met heel veel liefde, Saul.


Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl