Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


woensdag 13 juli 2016

Kryon: Vraag en Antwoord 711: Theologische discussie. / 13 juli 2016 / Lee Carroll


711: Theologische discussie.
13 juli 2016 / Lee Carroll
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

VRAAG: Lieve Kryon, mijn 18 jaar oude dochter heeft een theologiecursus, wat wordt vereist op haar universiteit. Zij is ontdaan en heel erg in de war. Haar gedachten zijn volkomen tegenovergesteld aan die van de hele klas (zij zit op een Katholieke universiteit die zij zelf heeft uitgekozen). Zij gelooft niet in georganiseerde religie. Zij gelooft in engelen en zegt dat “God” alles is dat wij van hem/haar willen. Zij heeft chaos in haar klas gebracht en is daardoor in verwarring.

Zij heeft zichzelf nooit als atheïst gezien omdat zij “voelt” dat zij gelooft en haar eigen inzichten heeft. Zij voelt zich zeer ongemakkelijk en heeft zich tot mij gewend om haar te helpen dit te begrijpen. Ik weet niet of ik dit kan – of zou moeten doen. Dit is een reis waarvan ik denk dat die van haar is. Ik ben heel trots op haar besluitvorming en openheid over dit onderwerp en op haar volwassenheid bij de discussies in haar groep. (deze groep bevat grotendeels gevorderde studenten en zij hebben zich allemaal “tegen” haar gekeerd) Help mij alsjeblieft om haar te begeleiden.