Zodra je jezelf aan de kant van de meerderheid ziet staan, wordt het de hoogste tijd om een pauze in te lassen en hierover na te gaan denken. De kans is namelijk zeer klein dat je daar de waarheid zult vinden.”

Mahatma Ghandi.


dinsdag 26 juli 2016

Jij Bent Je Eigen Rapportering 25 Juli 2016 / Brenda Hoffman

Jij Bent Je Eigen Rapportering
25 Juli 2016 / Brenda Hoffman

 

Dierbaren,
Hoewel jullie veel gelezen hebben over dankbaarheid - zoals jullie ook zouden moeten, is er een ander element aan het creëren van je Nieuwe Wezen dat afgedankt of genegeerd werd.
Je bent dankbaar voor te Zijn. Maar net zoals waar is opvolgend na een ziekte en de opeenvolgende terugkeer naar gezondheid, denk je niet voortdurend na over je ziekte of gezondheid. In plaats daarvan, ga je verder met je leven - aan jezelf erkennend dat je beter bent, derhalve niet langer focussend op de ziekte.
Dit is misschien een ingewikkeld concept voor velen die herhaaldelijk geleerd hebben dat het dankbaar zijn jullie toegangspoort naar een nieuw leven is. Dankbaarheid is een deel van, maar zeer zeker niet jullie volledige toegangspoort naar de Nieuwe Jij.

Misschien heb je dankbaarheid voor deze bloem, dat kledingstuk of wat het ook maar is dat je smakelijk vind in je leven - zoals jullie ook zouden moeten. Maar dan, ga verder.
Sommigen van jullie stoppen bij dankbaarheid in plaats van voorbij dankbaarheid te leven. Als je een schitterend geschenk van je vriend(in) ontvangt, spendeer je dan het overblijfsel van je leven met die vriend te bedanken voor dat geschenk? Of bedank je die vriend(in) overvloedig en ga je dan verder naar uiteenlopende stadiums van omgang met die vriend?
Aldus is het met Universele dankbaarheid. Het is een stadium of punt in je ontwikkeling; het is niet je ontwikkeling. Want er zijn andere stukjes om te adresseren en uit te breiden voorbij dankbaarheid.
Nogmaals, dit is een moeilijk concept want velen hebben dankbaarheid verbonden aan jullie 3D God. De God, die van jullie eist om nederig aan hem te smeken, - en het is zeer vaak een HEM. Dankbaarheid is een belangrijk stukje geweest omdat het goed/juist aanvoelde in jullie concept van wie of wat God was.
Als jullie je overtuigingen verschuiven van God is je meester, ouder, verlosser - naar HET (God) is een deel van jou, en jij bent een deel van HET, zal je benadering aangaande dankbaarheid ook verschuiven/veranderen.

Want jij ben jouw god, jij bent jouw verlosser; jij bent de ouder van je leven.

In dankbaarheid zijn is een liefdevolle uitwisseling, maar niet voor altijd je leven en niet je actie verwachting.

Dat is niet te zeggen dat je niet in dankbaarheid zou moeten zijn voor ieder stukje van je leven dat prachtig of wonderbaarlijk schijnt te zijn, louter dat dankbaarheid jou niet voorwaarts zal doen laten gaan in je Nieuwe Wezen, anders dan dat het een aangenaam gevoel is.

Als je vriend(in) jou een schitterend cadeau geeft, verwacht je (tenminste in 5D) niet om die vriendschap te verbeteren door doorgaande dankbaarheid naar die vriend(in). Je glimlacht slechts binnenin je wezen en weet dat je een speciale vriend(in) hebt. De vriendschap begint of eindigt niet met dat cadeau; het gaat verder op de manier die het meest passend voor jullie is. Aldus is het nu.

Bedank de Universums voor alles dat je leven verbetert, maar verwacht niet dat een dergelijk dankjewel jouw relatie met de Universums zal verbeteren. Want allen zijn gelijk, of dankbaarheid nu wel of niet tot uitdrukking wordt gebracht.

Die laatste gedachte is waarschijnlijk tegengesteld aan je overtuigingen. Want je bent gewend aan doorgaand nederig smeken aan diegenen die zogenaamd je leven controleren. Jullie overtuiging is dat als je goed bent, je leven verbeterd zal worden. En als je slecht bent, iemand je uiteindelijk zal straffen. Een overtuiging welke aangeeft dat de Universums, het Godhoofd een ouder is in plaats van een deel van jou of gelijk aan jou.

Hoewel je overtuigingen snel aan het verschuiven/veranderen zijn, dit stukje van het vasthouden van de Universums of het Godhoofd in leiderschap, de ouderlijke rol is eentje die klem schijnt te zitten binnenin je wezen. Het is alsof je accepteert dat je een god/godin bent die aan het Godhoofd rapporteert, in plaats van dat je een god/godin bent die aan niemand anders rapporteert dan jezelf.

Dankbaarheid is volledig passend en liefdevol - zolang als het binnen het context is van de Nieuwe Jij in plaats van jezelf te rapporteren en sympathiek te maken aan iemand of iets dat groter is dan jij.
Het verschil in 5D is, dat je dankbaar bent voor de vaardigheden die jou in staat stellen om meer volledig de Nieuwe Jij te zijn. In 3D, was je dankbaar voor alles, iedere kruimel; die de ouderlijke/bewaker God bereid was aan jou te geven. In dat 3D geloofsysteem, was God bereid om jou iets te geven omdat je goed was op wat voor manier je ook maar besloot dat goed was. Resulterend in teams, religies, landen en individuen die wisten dat zij gekozen waren door God - vaak tegelijkertijd met tegengestelde filosofieën. Een goedheid besloten door iemand buiten jezelf. En een goedheid die weggenomen kon worden door iemand buiten jezelf.
Hoe kan je een schepper zijn en nochtans verplicht aan iemand buiten jezelf? Zou dat niet betekenen dat jij een valse god/godin bent?

Geloof je dat je huidcellen belangrijker zijn dan je haarcellen? Misschien doe je dat totdat je je haar begint te verliezen en dan wordt je haar je focus. Aldus is het nu. Jij bent niet meer of minder belangrijk dan welk ander wezen dan ook. Jij bent een god/godin van de hoogste graad. Je hebt geen andere goden voor je staan.

Je bent uit het nest gevlogen. Jij bent een unieke god/godin die veel opwindende wegen heeft om te onderzoeken. Wegen die aanzienlijk gereduceerd zullen worden als je doorgaat te geloven dat je jouw activiteiten moet laten besturen door meer belangrijke wezens dan jij.

Sta jezelf toe om zonder enige twijfel te weten dat je de leider bent van jezelf en niemand anders. Wat op zichzelf een prachtig concept is, gezien het feit dat voor eonen iemand of iets een rapporterende vereiste geweest is van je ouders naar de maatschappij naar vrienden naar God. Niet langer meer. Jij rapporteert aan jou en aan jou alleen. Het overblijfsel zal dienovereenkomstig op diens plaats vallen.

Misschien ben je bang dat je af zult dwalen met de bekwaamheid, de kennis dat er aan niemand gerapporteerd wordt anders dan aan jezelf. Iets dergelijks is nochtans een ander 3D geloof dat geen geloofwaardigheid heeft nu dat je van de 5D bent.

Jij bent een totaliteit binnenin jezelf met een zeer speciale roeping die alleen jij kunt vervullen. Die vervulling wordt gereduceerd als je doorgaat te geloven dat iemand jou moet vertellen hoe te handelen of te functioneren. Jij ben jouw goeroe, god en wezen.

Sommigen van jullie vinden dergelijke gedachten godslastering. Sta toe om te weten, dat op het één of andere punt je zult begrijpen dat jij jouw God bent, dat jij aan jou rapporteert, en dat je ijverig geoefend en ja, geleden hebt voor deze tijd, voor het puzzelstukje dat alleen jij naar deze overgang kunt brengen.
Jullie hebben de tijd niet, noch de energie om jullie ideeën, vernieuwingen en creaties door de één of andere mannelijke figuur in omloop te laten brengen die jullie gedurende eonen gecreëerd hebben binnenin jullie geloofsystemen. Jij bent God, en God is jou.
Zo zij het. Amen.
Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/
Copyright © 2009-2016, Brenda Hoffman. All rights reserved. http://www.LifeTapestryCreations.com. Feel free to share this content with others, post on your blog, add to your newsletter, etc. But please keep this article’s integrity by including the author: Brenda Hoffman & source website link:http://www.LifeTapestryCreations.com